PSG: Neymar szerint nem a pénz motiválta a rekord átigazolásban

Vágólapra másolva!
2017.08.04. 15:52
null
Neymar vidáman fogadta a sajtó kérdéseit (Fotók: AFP)
Az FC Barcelonától 222 millió eurós rekordösszegért megszerzett brazil támadó, Neymar hivatalos párizsi bemutatása után sajtótájékoztató keretében beszélt a váltása körülményeiről.  

 

„Új kihívásra vágytam, a szívemre hallgatva hoztam meg ezt a döntést” – mondta Neymar a Parc des Princes-ben megtartott sajtótájékoztatón.

„Soha nem a pénz motivált – tette hozzá a brazil sztár, aki a hírek szerint évi 45 millió eurót keres majd Párizsban.

„Boldog szeretnék lenni, és azt szeretném, ha a családom is boldog lenne. Elszomorít, hogy az emberek így gondolkodnak az átigazolásomról. Ha csak a pénz számítana, máshová is mehettem volna. Nem érzem tehernek, hogy a világ legdrágább játékosa vagyok. A hatvankilenc kilómmal egyébként sincs rajtam nagy teher."

Neymar tagadta azt a feltételezést, hogy a váltással szeretett volna kibújni Lionel Messi árnyékából.

„Nem arról van szó, hogy én szeretnék lenni a legnagyobb sztár. Nem ezért jöttem ide. Új trófeákat szeretnék nyerni, ez motivál.

Neymar megkapta Pastorétól a 10-es számú párizsi mezt
Neymar megkapta Pastorétól a 10-es számú párizsi mezt

„Meglepett, hogy Javier Pastore nekem adta a mezszámát, és köszönöm neki ezt – mondta a 10-es számú párizsi dresszel kapcsolatban Neymar.

Nasszer el-Kelaifi, a PSG elnöke úgy mutatta be a csapat friss szerzeményét, mint aki az egész világ számára példakép lehet. Könnyen elképzelhető, hogy a párizsi szurkolóknak nem kell sokat várniuk az új sztár bemutatkozására:

„Készen állok a játékra az Amiens ellen. Még beszélnem kell a szakmai stábbal, de nagyon szeretnék pályára lépni szombaton. Még nem egyeztettünk arról, hol számítanak rám, abban a pozícióban fogok játszani, ahová az edzőm állít.”

Neymar és barátai a hivatalos bemutatáson
Neymar és barátai a hivatalos bemutatáson
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik