PSG: Nem változtam meg, nem török Neymar helyére – Mbappé

Vágólapra másolva!
2019.12.23. 21:03
null
Kylian Mbappé egy ifjú rajongójával az idei utolsó bajnoki után (Fotó: AFP)
Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain labdarúgója hosszú interjút adott a France Football-nak – a karácsonyi számban megjelenő beszélgetés előzetesében Lionel Messiről, Neymarról és a Kylian viselkedését érő kritikákról is szó esik.

 

„Vannak, akik úgy vélik, hogy Kylian megváltozott, de tévednek – idézi a francia szaklap Kylian Mbappét. – Ő továbbra is azért hajt, hogy fontos csapattag legyen, meccseket döntsön el. Tizenhét-tizennyolc évesen még semmit sem tettél le az asztalra, jobb, ha nem vakmerősködsz, mert nincs meg hozzá a hiteled. Figyelembe kell venni bizonyos hierarchiát, az akciók végigvitele helyett oda kell adnod a labdát az erősebbeknek. Időközben viszont én lettem az, akinek odaadják a labdát, mert képes voltam élni az előttem nyíló esélyekkel, és mert bizonyítottam. A dolgok így mennek. Rosszul ítélnek meg, akik a gólok megszállottját, a mindenen vigyorgó ifjoncot kérik számon rajtam. Természetes, hogy a gyerekeknek csak a gól számít, de az idősebbek azért messzebbre látnak a statisztikáknál.”

Az interjúban szó esik arról, hogy Mbappé szeretne egyszer olimpián szerepelni, de hogy ez 2020-ban összejön-e, az elsősorban a PSG-n múlik – viszont ha most le is marad, a 2024-es párizsi játékokat már ki nem hagyná.

A 21. életévét a napokban betöltő világbajnok beszél arról is, hogy esze ágában sincs megkérdőjelezni Neymar „királyságát” a párizsi öltözőben.

„Amikor tavaly világbajnok lettem, ő viszont a korábbi sérülése miatt nem tündökölt teljes fényében a tornán, szárnyra kaptak a pletykák, hogy a helyére török. Amikor a nyári szünet után visszatértem a csapathoz, első dolgom volt félrevonni őt, és biztosítani, hogy bár nekünk, franciáknak jól jött, hogy nem sikerült a vb-je, tőlem nem kell tartania, nem lépek a tyúkszemére. Mivel nem volt jelölt, az Aranylabdáért én szálltam versenybe kettőnk közül, de ez nem változtatott a kettőnk közötti párizsi szereposztáson: az én dolgom mindig is az, hogy segítsem az ő játékát.”

Viszont Messi Aranycipő-uralmát szívesen megdöntötte volna.

„Ha én rúgtam két gólt, ő hárommal válaszolt, ha én szereztem hármat, ő néggyel rukkolt ki – idézte fel kettejük emlékezetes tavaszi versenyfutását. – Ez annyira hihetetlen volt, hogy meg is kérdeztem barcelonai csapattársát, Ousmane Dembélét: figyel engem, szándékosan csinálja?! Természetesen szemmel tart, jött a válasz. Szóval Messi figyel engem… Be kell valljam, nagyon hízelgő volt számomra, hogy egy ilyen kaliberű labdarúgó nem néz levegőnek…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik