PSG: Ibrahimovic inkább sikerrel debütált volna, mint gólokkal

Vágólapra másolva!
2012.08.12. 09:48
Zlatan Ibrahimovic két góllal mutatkozott be a francia labdarúgó-bajnokság élvonalában, öröme mégsem lehetett teljes, hiszen a Paris Saint-Germain csak 2–2-es döntetlenre volt képes hazai pályán a Lorient ellen a Ligue 1 első fordulójában.
„Ez csak az első meccs volt... Újak még a csapattársak, nincs két hete, hogy együtt edzünk – mondta a mérkőzés után a Milantól igazolt Ibrahimovic. – Megvolt az első meccs, az első pont, nem ezen múlik a bajnokság sorsa. Rengeteg időnk van még javítani a teljesítményünkön. Jól éreztem magam a pályán, de még nem vagyok száz százalékos. A csapattársaimnak köszönhetően sikerült két gólt szereznem, de nem ez a lényeg. Jobban szeretek úgy nyerni, hogy nem szerzek gólt, mint úgy kikapni, hogy szereztem.”

A párizsiak edzője, Carlo Ancelotti a frissességet és az agresszívabb védekezést hiányolta többek között a csapatából.

„Az első félidőben nem voltunk stabilak, nem volt meg az egység, de a második negyvenöt perc már jobb volt, megmutattuk a stílusunkat – nyilatkozta a PSG olasz vezetőedzője. – Sok tapasztalatot szereztünk ezen a meccsen, rengeteget kell még dolgozni azért, hogy feljavuljon a játékunk, és a csapategység is kialakuljon. Van egy fantasztikus támadónk, Ibra, de ez nem jelenti azt, hogy ne kellene odafigyelnünk a támadás és a védekezés egyensúlyára, az ellenfél kontráira. Korán gólt kaptunk, nem volt könnyű helyzet. Játékosaim enerváltan mozogtak, sok passzt és labdaátvételt rontottunk. Már a meccs elején sokkal jobban oda kell figyelnünk, és agresszívebben kell védekeznünk.”

FRANCIA LIGUE 1
1. FORDULÓ
Szombati mérkőzések
Paris SG–Lorient 2–2 (Ibrahimovic 64., 90. – a másodikat 11-esből, ill. Maxwell 5. – öngól, Aliadiere 45+3.)
Saint-Étienne–Lille 1–2 (Hamouma 72., ill. Chedjou 58., Pedretti 90.)
Troyes–Valenciennes 0–1 (Rincon 32. – öngól)
Evian TG–Bordeaux 2–3 (Wass 17., Klifa 94., ill. Obraniak 10., Gouffran 14., Saivet 52.)
Sochaux–Bastia 2–3 (Privat 13., Doubai 89., ill. Modeste 60., Maoulida 75., 84.)
Nice–Ajaccio 0–1 (Eduardo 11.)
Nancy–Brest 1–0 (Mollo 92.)
Rennes–Lyon 0–1 (Gourcuff 15.)
Pénteken játszották
Montpellier–Toulouse 1–1 (S. Camara 34., ill. Ben Yedder 72.)
Vasárnapi mérkőzés
Reims–Olympique Marseille
PSG–LOIRENT 2–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik