PSG: hogy micsoda?! Elképesztő kikötések Neymar szerződésében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.09. 19:26
null
Ezentúl érdemes lesz figyelni, hogy Neymar a meccsek után megtapsolja-e a PSG szurkolótáborát (Fotó: AFP)
Egészen elképesztő kikötések is szerepelnek a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának sztárja, Neymar szerződésében – derült ki egy francia magazinműsorból csütörtökön.

 

A világklasszis brazil futballistát az alapfizetése és a szponzorációs megállapodásai már amúgy is a földkerekség egyik leggazdagabb sportolójává emelik, de a PSG-vel kötött szerződésében olyan záradékok is szerepelnek, melyeknek alapesetben természetesnek kellene lenniük.

A France 2 televíziós csatorna Envoyé spécial című műsorából kiderült, hogy Neymar éves szinten 2.5 millió eurót (átszámítva 803.5 millió forintot) kap azért, ha nem kritizálja nyilvánosan a klubmenedzsment döntéseit és további 375 ezer eurót, ha a mérkőzések előtt és után köszönti a szurkolókat.



Ezekért a magától értetődő tevékenységekért azért díjazzák Neymart, mert a francia bajnokságban nincsen kialakított rendszer a pénzbírságok kiszabására, ezért a klubok inkább bónuszpénzt fizetnek a játékosaiknak, hogy példamutatóan viselkedjenek.

A tisztelettudó nyilatkozatokért és a drukkerek üdvözléséért tehát összesen 2 millió 875 ezer eurót kap Neymar évente. Ha az Aranylabda-szavazáson bekerülne az első háromba, azt kétmillióval honorálná a klub…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik