nemzetisport.hu 2018.08.14 14:24 Frissítve: 2018.08.14 14:56

PSG: Ezért is fáj még mindig a búcsú – Lőw Zsolt

Lőw Zsolt néhány hete már a Paris Saint-Germain másodedzőjeként dolgozik. A Bildnek adott minapi interjújában az első tapasztalatai mellett a magyar szakember arról is beszélt, miért volt nagyon nehéz megválnia a lipcsei labdarúgócsapattól.

A Thomas Tuchel, Lőw Zsolt kettős a PSG játékosaival edzésen (Fotó: AFP)

 

„Nem volt könnyű búcsút mondanom Lipcsének, hiszen nagyon sok pozitív élményben volt részem, de a csapat elmúlt évekbeli remek szereplése sokat kivett belőlem, új impulzusra volt szükségem” – idézi a lap a nyárig az RB Leipzignél másodedzőként dolgozó Lőw Zsoltot, aki ismét elmondta: nem érezte időszerűnek, hogy átvegye az RB Leipzig távozó vezetőedzője, Ralph Hasenhüttl posztját.

„Úgy vélem, világszinten is klasszis klub pályaedzőjeként fejlődhetek most a legtöbbet. Két-három év múltán aztán majd mérleget vonhatunk, jól döntöttem-e, és hogyan tovább” – folytatta a magyar szakember, nem zárván ki a valamikori lipcsei visszatérést.

„Nagyon jól éreztem magam, de ideje volt egy új, sok tekintetben rázósabb útra lépni. A lipcsei stáb emberileg és szakmailag is nagyszerű volt, minden munkanap örömforrásul szolgált, ezért is fáj még mindig a búcsú. A feljutás utáni második szezon általában nagyon nehéz egy viszonylag szűk keretű csapat életében, hozzá még ott volt a Bajnokok Ligája, az Európa-liga, de sikerrel megoldottuk a feladatot, és a tapasztalatokból most majd profitálni is fognak” – tette hozzá Lőw, aki szerint Ralph Rangnick bátor, és jó döntést hozott, hogy az új idényre maga ült le vezetőedzőként a kispadra.

„Ami Párizst illeti, a fizikai felkészítés, az orvosi stáb munkája, a csapat utazásainak szervezése nagyon hasonló ahhoz, amit Lipcsében tapasztaltam. Viszont a klub iránti érdeklődés, a csapat körüli nemzetközi nyüzsgés egészen más kávéház…”

A Thomas Tuchel irányította PSG két tétmérkőzésen van túl az új szezonban: a Szuperkupáért 4–0-ra verte meg a Monacót, a bajnoki rajton 3–0-ra a Caent.

2019.06.16 20:21:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Június 16. és 30. között a rekordgyőztes Olaszország ad otthont a 22. seregszemlének.

2019.06.15 13:31:36

Minden más foci nemzetisport.hu

Június 15. és július 7. között rendezik meg a tornát az Egyesült Államokban.

2019.06.10 16:30:24

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

Hozzánk, magyarokhoz köti a futballvilág legjobbjait egy bizonyos nap.

2019.06.09 20:31:52

Minden más foci nemzetisport.hu

Goncalo Guedes gólja döntött a hazaiak javára a fináléban a nagyon gyengén futballozó hollandok ellen.

2019.06.06 14:26:43

Minden más foci MURÁNYI DOMONKOS

Franciaország történelmet írhat, az amerikaiak ismét éremre pályáznak • Telt ház várható a nyitó meccsen.