HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.18 17:33 Frissítve: 2018.08.21 16:50

PSG: Buffon után a Juventus újabb ikonja köthet ki Párizsban

Olasz lapértesülések szerint a francia bajnok Paris Saint-Germainnél folytathatja a pályafutását a Juventustól 25 év után távozó Claudio Marchisio, akinek szerződését az olasz átigazolási időszak zárulta előtt bontották fel nevelőegyesületénél.

HIRDETÉS

 

Bár az első hírek kínai és amerikai kérőkről szóltak, a La Gazzetta dello Sport szerint a középpályást kereső Paris Saint-Germainnél köthet ki Claudio Marchisio. A 32 esztendős labdarúgó egész eddigi pályafutását a Juventusnál töltötte, ahol azonban az elmúlt években – sérülésektől is hátráltatva – kiszorult a kezdőcsapatból, legutóbb már csak 15 bajnokin jutott szóhoz és azok közül is mindössze négyet játszott végig.

A PSG-nél a szintén olasz válogatott (bár brazil születésű), az előző idény végén visszavonult Thiago Motta helyére szeretnének egy rutinos középpályást. Az üzletben fontos szerep juthat a Juventus másik ikonikus alakjának, a 40 esztendős Gianluigi Buffonnak, aki épp a nyáron tette át a székhelyét Torinóból Párizsba. Az olaszok szerint a két futballista kifejezetten jó viszonyt ápolt a „zebráknál” eltöltött tizenhárom közös szezonjuk alatt. A kapus pedig már be is ajánlotta barátját a francia klubnál.

Marchisio korábban csupán annyit mondott a jövőjét firtató kérdésekre, hogy Olaszországban más csapatban nem tudja elképzelni magát, nem szeretne a Juventus közvetlen vetélytársánál futballozni. Kérdés, hogy egy Bajnokok Ligája-rivális hasonló lelki dilemmát okozna-e az „Öreg Hölgy” színeiben 294 bajnokin 33 gólt szerző játékosnak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.14 15:52:32

Minden más foci BOROS MIKLÓS (Kolozsvár)

A Gazeta Sporturilornak a magyar kormány megerősítette, közvetlenül támogatja a klubokat.

2018.11.13 22:00:01

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nagy átka ez a flancos játékvezetői reform a világ labdarúgásának. A fene nagy digitalizálással, a túlszabályozás miatt az unalom gödrébe taszajtják a játékot.

2018.11.12 01:06:12

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sportlapban talán furán hat e párhuzam, de egyszer csak úgy éreztem, Varga Zoltán lénye leginkább Antigonét tükrözi vissza.

HIRDETÉS
HIRDETÉS