Nemzetisport.hu 2012.11.13 10:48 Frissítve: 2014.11.12 03:26

PSG: Buffon szerint tradíciót nem lehet vásárolni

Gianluigi Buffon, a Juventus és az olasz labdarúgó-válogatott kapusa a Le Parisien című francia lapnak kritikusan nyilatkozott a PSG-ről mint új szupercsapatról. A párizsi klub az elmúlt időszakban neves játékosok sorát – mint Thiago Silva, Zlatan Ibrahimovic, Ezequiel Lavezzi, Marco Verratti – csábította el Olaszországból, ugyanakkor a világbajnok hálóőr szerint ez még kevés a nagycsapattá váláshoz.

 

„A PSG szerencsés klub, rengeteg pénze van. De a futballban a leggazdagabb nem mindig nyer. Néhány csapatnak kevesebb a pénze, de okosabban költik el, és egy klub történelme is számít. Talán ötven év múlva mindenki többet fog beszélni a PSG-ről, mint a Barcelonáról, a Real Madridról vagy a Juventusról, ám most még nem” – fogalmazott Buffon.

Buffon elmondta a véleményét a Párizsba szerződő olaszokról, Verratiról és Siriguról is. „Marco most kezdő egy nagy klubban, amely a Bajnokok Ligájában szerepel. Ezt ígérték neki Párizsban, Olaszországban viszont senkinek sem lett volna bátorsága ilyennel kecsegtetni őt” – mondta a 20 éves Verrattiról Buffon, majd rátért válogatottbeli váltótársára.

„Sirigu jó srác, robbanékony és gyorsan reagáló kapus, aki jól tette, hogy Franciaországba igazolt. Olaszországban ez egy nagyon kényes poszt: teljesíthetsz jól hat hónapon át, aztán van két hibád és lecserélnek. Salvatore elvágta a köldökzsinórt Olaszországgal, ám ez pozitívan hatott a fejlődésére” – dicsérte társát a kapuvédő.