PSG: a volt francia válogatott szerint David Luiz nem védő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 20:30
Bár David Luizt sokan a világ egyik legjobb védőjének tartják, a franciák egykori válogatott labdarúgója – nem mellékesen szintén védő –, Franck Leboeuf nem hisz a PSG által nyáron szerződtetett játékosban, legalábbis nem védőként.

„David Luiz kivételes képességű futballista, de védőként kritikus pillanatokban képes eltűnni – mondta a játékoskarrierje nagy részét a Strasbourgban, valamint a Chelsea-ben eltöltő, amúgy Eb-győztes 46 éves Leboeuf. – Ő nem védő. Az a tény, hogy José Mourinhónál a Chelsea középpályáján szerepelt, azt bizonyítja, hogy a portugál szakembert sem győzte meg védekezési képességeiről. A probléma a világbajnokságon is világosan megmutatkozott. A Németország elleni elődöntőben már a harmadik percben elöl támadott. Ez az, ami miatt fenntartásaim vannak vele kapcsolatban."

David Luizért a nyáron 50 millió eurót fizetett a PSG, a Chelsea-től érkező 27 éves brazil ötéves szerződést írt alá, a párizsiaknál honfitársával, Thiago Silvával alkothat belső védőpárost. Hacsak Laurent Blanc vezetőedzőnek nincsenek más tervei, vagy meg nem szívleli egykori válogatottbeli társa tanácsát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik