PSG: „A Real és a Barca nem lenne ilyen jó a Ligue 1-ban”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.05. 12:52
Marco Verratti, a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain sztárja úgy véli, a két spanyol gigásznak, a Real Madridnak és a Barcelonának sokkal nehezebb dolga lenne a Ligue 1-ban.

„Franciaországban nehezebb a kisebb csapatok ellen játszani – vélekedett Marco Verratti. – Gyakrabban tömörülnek a saját tizenhatosuk előtt. A többi bajnokságban ez némileg más. Spanyolországban például a kis együttesek sokszor elfelejtik, ki az ellenfelük. Annak ellenére, hogy egy Barcelonával vagy egy Real Madriddal csapnak össze, nekiállnak szépen futballozni, ami miatt jobban kinyílnak, védekezésben pedig visszaesnek.”Marco Verratti. – Gyakrabban tömörülnek a saját tizenhatosuk előtt. A többi bajnokságban ez némileg más. Spanyolországban például a kis együttesek sokszor elfelejtik, ki az ellenfelük. Annak ellenére, hogy egy Barcelonával vagy egy Real Madriddal csapnak össze, nekiállnak szépen futballozni, ami miatt jobban kinyílnak, védekezésben pedig visszaesnek.”

„Ez az oka annak, hogy a Barcának és a Realnak könnyebb a dolga a La Ligában, öt, akár hat gólokat szereznek meccsenként. Nem hinném, hogy a Ligue 1-ban is ilyen eredményesek tudnának lenni, főleg az idegenbeli összecsapásokon. Persze szeretem a spanyol focit, ám szerintem Franciaországban nehezebb megtalálni a rést az ellenfelek védelmén. Itt kevesebb a technika a játékban, nagyobb hangsúlyt fektetnek a futballisták a fizikai erejükre. A Ligue 1 az utóbbi években rengeteget változott – jó irányba.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik