PSG: a „neymarozás” veszélyes lehet – a vb-győztes francia figyelmeztette Mbappét

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.18. 18:07
null
Neymar és Kylian Mbappé remekül megértik egymást a pályán és azon kívül is (Fotó: AFP)
Emmanuel Petit, a franciák világ- és Európa-bajnok labdarúgója szerint a Paris Saint-Germain ifjú sztárja, Kylian Mbappé fejlődésére rossz hatással lehet csapattársa, Neymar viselkedése.

 

A korábbi kiváló középpályás, aki pályafutása során játszott a Monacóban, az Arsenalban, a Barcelonában és a Chelsea-ben is, az RMC Sport egyik podcastműsorában eleinte dicsérte a PSG-hez 2017-ben – ahogyan ő fogalmazott – csiszolatlan gyémántként érkező, és azóta minden statisztikai mutatóban előrelépő Mbappét, utána azonban már kritikus hangnemet ütött meg vele kapcsolatban.

„Egyre inkább bosszant engem. Túl sokat erőltet bizonyos dolgokat, és rossz döntéseket hoz a pályán. Még a saját csapattársait is idegesíti. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy ő még mindig fiatal. Bizonyította már a képességeit, de rendre többet várunk tőle. Hihetetlen, amit csinál, fényes jövő áll előtte, ám elég zavaró, hogy azzal helyez plusz nyomást magára, hogy aranylabdás szeretne lenni. Óvatosnak kell lennie a viselkedésével. A túl sok »neymarozás« visszafelé sülhet el” – figyelmeztette Mbappét a 63-szoros francia válogatott Petit.

Mbappé ebben az idényben 43 tétmérkőzésen 39 gólt szerzett és 17 gólpasszt adott a PSG-ben, amelyben 2017-es szerződtetése óta 120 meccsen már 90 találatnál jár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik