PSG: „A lelkem elhagyta a testem, mikor oda lett a vb-m”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.14. 09:58
null
Dani Alves nem akarta elrontani a csapattársak hangulatát, végül is ő mindig egy boldog kurafi (Fotó: AFP)
Mint ismert, Dani Alves, a PSG brazil jobbhátvédje súlyos térdsérülést szenvedett csapata kupadöntőjén, emiatt pedig lemarad az oroszországi világbajnokságról.

 

A 35 esztendős védő kezdőként lépett pályára a harmadosztályú Les Herbiers ellen 2–0-ra megnyert Francia Kupa-döntőben, ám a 86. percben térdsérülés miatt le kellett cserélni.

A tüzetes orvosi vizsgálatokon kiderült, hogy Alves jobb térdében súlyosan megsérültek a szalagok, ezért hamarosan megműtik, a felépülése pedig négy–hat hónapot vesz igénybe.

Amikor megéreztem a fájdalmat a térdemben, a lelkem távozott a testemből. Amint földre értem, tudtam, hogy nem leszek rajta az oroszországi világbajnokságra tartó repülőgépen” – mondta szomorúan Dani Alves a theplayerstribune.com-nak.

„Az öltözőben az orvosok azt mondták, várjuk meg a következő napot a vizsgálatok eredményeivel, de a szívemben tudtam, hogy vége”
– mondta vb-álmairól a korábbi Barcelona- és Juventus-védő.

„Mindenki jött ünnepelni a kupagyőzelmet, és nem akartam semmilyen negatív érzelmet a csapatnál. Ha ismeritek Dani Alvest, tudhatjátok, hogy én mindig boldog kurafi vagyok, úgyhogy mosolyogtam és próbáltam jól érezni magam. De mindenki láthatta a szememben, hogy valami baj van” – tette hozzá.

„Csak egyszer sírtam, amikor egyedül voltam. És hadd mondjak valamit, nem akarom, hogy bárki sírjon miattam, hogy bárki sajnáljon engem. Az álmaimat élem meg. Dani Alves nem megy a vébére, de még mindig egy boldog kurafi.”

A védő úgy véli, hazája csapata csúcsra érhet Oroszországban.

„Hiszem, hogy a brazil csapat megnyerheti a világbajnokságot. Megvannak a tehetségek és a szupersztárok, de ami fontosabb, megvan az edzőnk. Tite elképesztő légkört teremtett, mióta átvette a csapatot, és megmutatta a játékosoknak, hogy nem lehetünk egyénieskedők. Tökéletes harmóniában kell lennünk, hogy elérhessük a vágyainkat.”

„Nem tekintem magam veteránnak, ahogyan láthatjátok, a lelkem egy 13 éves gyereké. Ki tudja, talán, amikor eljön a 2022-es vb, még mindig a vb-helyemért küzdök majd. A testem 39 éves lesz, de a lelkem alig tölti be a 17-et” – tekintett a jövőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik