Portugália: vb-t és Eb-t nyerne a kitüntetett Cristiano Ronaldo

Vágólapra másolva!
2014.01.20. 18:45
null
Cristiano Ronaldo a köztársasági elnöktől vehette át a kitüntetést (Fotó: abola.pt)
A Tengerész Henrik Rend – a legmagasabb állami kitüntetés Portugáliában – negyedik fokozatát vehette át a lisszaboni Belém Palotában Cristiano Ronaldo, a spanyol Real Madrid friss portugál aranylabdása. Az elismerést Anibal Cavaco Silva, a hivatalban lévő portugál köztársasági elnök adta át.

 

Cristiano Ronaldo nem egyedül érkezett az ünnepségre, hanem családja, valamint a Real Madrid képviseletében a klubelnök, Florentino Pérez társaságában.

„Remélem, pályafutásom további részében is sikerül trófeákat nyernem – mondta a kitüntetett, a FIFA-Aranylabdát egy hete átvevő klasszis aztán konkretizált is. – A világbajnokság megnyerése pályafutásom tetőpontja lenne. De mindenekelőtt a csoportkörre kell koncentrálnunk, aztán majd meglátjuk. Bárcsak Eb- vagy vébécímet nyerhetnék Portugáliával! A célom az, hogy egyéni és kollektív trófeákat is szerezzek. A futballtörténelem része akarok lenni!"

A portugálok kimondottan erős csoportban kezdenek a brazíliai vb-n, a németek, az amerikaiak és a ghánaiak társaságában.

Cristiano Ronaldo a rend második fokozatát még 2004-ben vehette át, az azóta eltelt tíz évben jócskán letett az asztalra.

A rend korábbi díjazottjai között – hat fokozat van – sportembereket is találhatunk. Portugálként José Mourinho, Simao Sabrosa és Vítor Baía érdemelte ki az elismerést, a brazil Luiz Felipe Scolari öt éven át a portugál válogatottnál dolgozott szövetségi kapitányként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik