Portugália: Mourinho nemet mondott a hazatérésre

Vágólapra másolva!
2019.01.06. 17:30
null
Mourinho egyelőre nem tér haza (Fotó: AFP)
Lapértesülések szerint a Rui Vitória vezetőedzőt pénteken menesztő Benfica ajánlatot tett José Mourinhónak, a három hete munkanélküli portugál tréner azonban visszautasította a megkeresést.

 

A BBC, a CNN és a Record egybehangzó állítása szerint Mourinho, bár megtisztelőnek nevezte a felkérést, menedzsmentjén keresztül gyorsan megüzente, egyelőre nem szeretne hazatérni. Ennél bővebb indoklást viszont nem adott a Manchester United kispadjáról három héttel ezelőtt, a Liverpooltól elszenvedett vereséget követően elküldött tréner.

Mourinho az első komoly edzői sikereit a Benfica legfőbb riválisának számító Portóval érte el, amellyel kétszer nyert portugál bajnoki címet, 2004-ben pedig emlékezetes körülmények között a Bajnokok Ligája-trófeát is elhódította.

A Benfica szerdán 2–0-ra kikapott a Portimonensétől, amivel visszacsúszott a tabella negyedik helyére. A klub elöljárói ezután döntöttek Rui Vitória vezetőedző menesztése mellett, akivel 2016-ban és 2017-ben is bajnoki címet szerzett az együttes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik