MTI 2018.09.09 16:14 Frissítve: 2018.09.09 17:04

Portugália: korábbi orvosa lett a Sporting új elnöke

Frederico Varandast, a Sporting CP labdarúgócsapatának korábbi orvosát választották meg a portugál klub új elnökének. A 112 éves egyesület vasárnapi tájékoztatása szerint Varandas a futsalkapus Joao Beneditót utasította maga mögé a választáson, amelyen rekordrészvétel volt: 22 510 klubtag adta le a szavazatát.

 

Varandas, aki 2011-től felelt az orvosi stáb munkájáért, és az idén távozott a klubtól, a Sporting 43. elnöke lett. „Ez életem legnagyobb küldetése” – mondta Varandas a szavazatok megszámlálását követően. Hozzátette: elérkezett az idő, hogy a szavakat tettekkel váltsák fel.

A klub vezetőségében és a labdarúgócsapat életében csaknem négy hónapja nincs nyugalom. Még május közepén, a Sporting edzőpályáján ötven, arcát eltakaró huligán randalírozott és agresszíven lépett fel a játékosokkal, edzőkkel és segítőkkel szemben. A futballisták közül többen megsérültek, a legsúlyosabban a holland válogatott Bas Dost, akinek több öltéssel kellett összevarrni a fejét. A támadók tettét az váltotta ki, hogy a Sporting a bajnokság utolsó fordulójában 2–1-re kikapott a Marítimótól, így a 3. helyen végzett, és nem indulhatott a Bajnokok Ligájában.

Az eset után drasztikus változások történtek a klubnál: távozott az elnök, új vezetőedzőt neveztek ki – kétszer is –, több kulcsember eligazolt, míg a randalírozó huligánok legtöbbjét letartóztatták.

A Sporting négy fordulót követően – az éllovas Benficához és a második Bragához hasonlóan – még veretlen a portugál élvonalban. Az együttes három győzelemmel és egy döntetlennel csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a harmadik helyre. A Sporting ősszel az Európa-liga csoportkörében szerepelhet, ellenfele az angol Arsenal, az azeri Qarabag, valamint az ukrán Vorszkla Poltava.

2019.06.17 23:15:17

Minden más foci DÓCS ÁKOS

Jay-Jay Okocha a Magyarország elleni olimpiai meccsről, emlékezetes góljairól és Ronaldinhóról is beszélt az NSO-nak.