Portugália: a Sporting szerződtette a brazil világbajnok híres gólörömének „ihletőjét”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.16. 11:37
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban harmadik helyen végző Sporting CP bejelentette Mattheus Oliveira szerződtetését. A 22 esztendős brazil utánpótlás-válogatott játékos édesapja nem más, mint az 1994-ben világbajnoki címet szerző Bebeto.

Talán sokan emlékeznek az 1994-es világbajnokságra, amelyen Bebeto emlékezetes módon ünnepelte a hollandok elleni negyeddöntőben – amelyet Brazília 3–2-re megnyert – lőtt gólját. A brazilok klasszisa karjait ringatva ünnepelte a találatot, no meg azt, hogy a meccs előtt két nappal megszületett harmadik gyermeke, Mattheus de Andrade Gama de Oliveira. Az ünneplő Bebetóhoz persze rögvest csatlakozott Romário és Mazinho.

BEBETO GÓLJA HOLLANDIA ELLEN 1994-BEN:

Az Egyesült Államokban rendezett világbajnokság idején született középpályás a Flamengóban nevelkedett, ott vált profi labdarúgóvá, majd a portugál Estorilnak köszönhetően költözhetett Európába 2015-ben. A 2016–2017-es szezonban 31 tétmérkőzésen két góllal és öt gólpasszal, az előző évadban pedig 25 találkozón négy góllal és hét assziszttal segítette az Estorilt.

Teljesítményével felhívta magára a Sporting figyelmét, amely 2022-ig szóló szerződést kötött Mattheus Oliveirával, akinek kivásárlási árát 60 millió euróban szabta meg.


A büszke apuka – aki játékosként többek között vb-t, Copa Américát, U20-as vb-t és Konföderációs Kupát nyert – a Twitteren gratulált fiának.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik