Porto: megvan végre Casillas örököse – sajtóhír

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.04.23. 07:39
null
Anthony Lopes az FC Porto kiszemeltje az üresen maradt egyes számú mezbe (Fotó: AFP)
A francia Le10Sport beszámolója szerint az FC Porto ajánlatot tett az Olympique Lyon portugál válogatott kapusáért, Anthony Lopesért.

 

Iker Casillas azősszel jelentette be, hogy befejezi profi karrierjét és a jövőben inkább sportvezetőként képzeli el magát. A Real Madrid és az FC Porto korábbi labdarúgója nem teljesen önszántából jutott erre az elhatározásra, 2019 májusában ugyanis edzés közben rosszul lett, kiderült, hogy szívrohama volt, heteket töltött kórházban, szerencsére a gyors beavatkozásnak köszönhetően súlyosabb baja nem lett. A figyelmeztetés viszont egyértelmű volt.

Az FC Portónál ezt követően szabadon maradt az 1-es számú mez, és a januári átigazolási időszakban sem szerződtettek senkit Casillas helyére. Igaz, ez nem is volt olyan sürgős, az argentin Agustín Marchesín és a saját nevelésű, 20 évesDiogo Costa is rendelkezésre állt. Csakhogy Marchesín nem mindig nyújtott megbízható teljesítményt, főleg a nemzetközi porondon, míg Costa inkább a jövő embere lehet.

Ezt a helyzetet oldaná fel a csapat Anthony Lopes megszerzésével. A 29 éves portugál válogatott kapus esete különleges, ugyanis nemhogy nem szerepelt még portugál klubban, de huzamosabb ideig nem is élt az országban. Lopes édesanyja francia, Franciaországban is született és nőtt fel. Jelenlegi klubját, a Lyont kilencéves kora óta szolgálja, a felnőttcsapatban 2011-es bemutatkozása óta már több mint 350 meccse van.

Ennek ellenére a piaci ára nem túl magas, a franciák szerint már 20 millió euró körül mozdítható lehet. Így az FC Porto új kapusa lehet a nyártól (vagy, amikor valóban újra megnyílik az átigazolási piac).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik