HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.03.30 21:54 Frissítve: 2017.03.31 08:31

Platini: Blatter a legönzőbb személy, akivel valaha találkoztam

Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) korábbi elnöke a Le Monde-nak nyilatkozva beszélt a futballal kapcsolatos tevékenységektől szintén eltiltott korábbi FIFA-elnökről, Sepp Blatterről, aki szerinte a skalpját akarta.

HIRDETÉS
Jelenleg Sepp Blatter (balra) és Michel Platini is eltiltását tölti (Fotó: AFP)

 

Michel Platinit eredetileg nyolc évre tiltotta el a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), mert Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott neki. Az „összeférhetetlenség” és „hűtlen kezelés” miatt kirótt büntetését aztán hat, majd négy évre csökkentették. A vesztegetéssel és korrupcióval vádolt Blattert szintén nyolc évre tiltotta el a FIFA, az ő büntetését hat évre mérsékelték.

 
BLATTER: NEM VAGYOK BŰNÖS
Exkluzív interjú a FIFA korábbi elnökével!

Platini hosszú csendet megtörve interjút adott a Le Monde-nak, és nem túl szép szavakkal illette Blattert.

„A végén a saját bőrét próbálta menteni – mondta a háromszoros aranylabdás francia klasszis. – Blatter sosem védett meg mást, engem sem. Ő a legönzőbb személy, akivel valaha találkoztam.”

Miután 2015 májusában a zürichi rajtaütések során a FIFA több magas rangú tisztviselőjét letartóztatták, Platini is Blatter távozását követelte. „Elég volt, ami sok, az sok!” – fakadt ki az akkor még az UEFA élén álló Platini, aki szerint attól kezdve Blatter célkeresztjében volt.

„Mindig azt mondta, hogy én leszek az utolsó skalpja. Tudom, hogy rajtam tartotta a szemét az »ami sok, az sok«-os kijelentésem után – tette hozzá Platini. – Legutóbb 2016 augusztusában láttam, a nemzetközi Sportdöntőbíróságon. Úgy viselkedett, mintha semmit sem csinált volna, viccelődött.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.14 15:52:32

Minden más foci BOROS MIKLÓS (Kolozsvár)

A Gazeta Sporturilornak a magyar kormány megerősítette, közvetlenül támogatja a klubokat.

2018.11.13 22:00:01

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nagy átka ez a flancos játékvezetői reform a világ labdarúgásának. A fene nagy digitalizálással, a túlszabályozás miatt az unalom gödrébe taszajtják a játékot.

2018.11.12 01:06:12

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sportlapban talán furán hat e párhuzam, de egyszer csak úgy éreztem, Varga Zoltán lénye leginkább Antigonét tükrözi vissza.

2018.11.09 13:46:25

Minden más foci HARMATH ÁKOS

A Southampton menedzsere 1987. november 11-én ma már megismételhetetlen bravúrt vitt véghez.

HIRDETÉS
HIRDETÉS