Pénzügyek: Lionel Messi a legjobban kereső labdarúgó

Vágólapra másolva!
2018.04.23. 17:54
null
Lionel Messit a rangsorban Cristiano Ronaldo követi (Fotó: AFP)
A France Football francia sportlap szerint Lionel Messi, a Barcelona argentin sztárja 126 millió euró (39.2 milliárd forint) jövedelemhez jut a 2017–2018-as szezonban, ezzel ő a világ legjobban kereső labdarúgója. A lap a jövedelmek kiszámításánál a klubtól kapott fizetés mellett figyelembe vette a prémiumokat, valamint a szponzorációs és reklámbevételeket is.

 

Messit a rangsorban 94 millió euróval Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid), valamint 81.5 millió euróval Neymar (brazil, Paris Saint-Germain) követi, míg a 44 millió euróval negyedik Gareth Bale (walesi, Real Madrid) és a 29 millióval ötödik Gérard Piqué (spanyol, Barcelona) már messze elmarad a legjobban keresőtől.

Egy évvel korábban Ronaldo (87.5) végzett az első helyen, Messi (76.5) előtt.

A szakembereknél José Mourinho az első, a Manchester United portugál menedzsere 26 millió eurót keres a mostani idényben. A második mögötte Marcello Lippi (olasz, kínai szövetségi kapitány) 23 millió euróval, míg a harmadik Diego Simeone (argentin, Atlético Madrid) 22 millióval.

A 21 millió eurót kereső Zinédine Zidane (francia, Real Madrid) és a 20 milliós bevételt produkáló Pep Guardiola (spanyol, Manchester City) már leszorult a képzeletbeli dobogóról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik