Partey-time az Arsenalnál; négy MU-igazolás – így zárult az átigazolási időszak

Vágólapra másolva!
2020.10.06. 12:08
null
Thomas Partey stabilizálhatja az Arsenal középpályáját (Fotó: AFP)
Sok országban hétfőn, éjfélkor zárult a „nyári” átigazolási időszak, amelynek utolsó napján a szokásos, óriási rohanás ugyan elmaradt, de így is akadtak figyelemre méltó klubváltások. Íme, az átigazolási időszak hajrájának legfontosabb történései!

LONDONI NAGY FOGÁS, MANCHESTERI HAJRÁ

Az Arsenal korábban megszerezte Williant, Gabrielt és Rúnar Alex Rúnarssont, ám az igazán nagy durranásnak egy középpályást szeretett volna Mikel Arteta: Houssem Aouarról nem sikerült megegyezni a Lyonnal, Jorginho maradt életbe nem lépő B-terv, míg Thomas Partey 50 millió eurós kivásárlási árát nem nagyon akarta kifizetni a klub – egészen az utolsó napig, ekkor már beadta a derekát az Arsenal. Hogy az Atlético nem maradt pótlás nélkül, arról éppen az Arsenal gondoskodott, Lucas Torreira egy évre, kölcsöne kerül a madridiakhoz, akik sajtóhírek szerint 20 millió euró körüli összegért véglet megvásárolhatják az uruguayi középpályást.

Torreira mellett még egy távozója volt az Arsenalnak a záró napon, az utóbbi időben – Torreirához hasonlóan – mellőzötté vált Mattéo Guendouzit a Hertha vette kölcsön.

Még az észak-londoniaknál is aktívabbnak bizonyult a Manchester United, amely négy (!) játékost is bejelentett az utolsó napon: Alex Telles a Portótól érkezett, Amad Diallo januárban csatlakozik az Atalantától, Edinson Cavani szabadon igazolható játékosként enyhítheti a csapat támadógondjait, míg zárásként a Diallóhoz hasonlóan 18 évesFacundo Pellistrit szerződtette az MU, amely Chris Smalling távozását (Roma) is hivatalossá tette.

A többi angol klubnál csendesebben telt a hétfő, Theo Walcott visszatért nevelőklubjához, a Southamptonhoz az Evertontól, amely viszont kölcsönvette a Roma svéd válogatott kapusát, Robin Olsent. A liverpooliak emellett 22 millió euróért megszerezték a Norwich angol utánpótlás-válogatott védőjét, Ben Godfreyt. A Chelsea minden bizonnyal végleg megszabadult Tiemoué Bakayokótól, a francia válogatott középpályás a Napolihoz került kölcsönbe az idény végéig, ám ekkor a londoniakkal érvényes szerződése is lejár, így nem valószínű, hogy láthatjuk még a „kékek” mezében. A Fulham két üzletet is nyélbe ütött, a Chelsea játékosa, Ruben Loftus-Cheek és a Lyon futballistája, Joachim Andersen is az újoncnál szerepel kölcsönben ebben az idényben.

Douglas Costa egy 2017 tavaszán lejátszott Bundesliga-meccsen a Bayern mezében (Fotó: AFP)
Douglas Costa egy 2017 tavaszán lejátszott Bundesliga-meccsen a Bayern mezében (Fotó: AFP)

AKTÍV VOLT A BAYERN, GULÁCSIÉK IS IGAZOLTAK

A Bayern München vasárnap Marc Roca érkezéséről számolt be, aztán hétfőn jött a „mesterhármas”: a sort Eric Maxim Choupo-Moting nyitotta, majd következett Douglas Costa visszatérése, végezetül a francia jobbhátvéd Bouna Sarr ügyének is pont került a végére. Michael Cuisance éppen az ellenkező utat járta be, ő a Marseille-hez került kölcsönbe.

Az RB Leipzig holland válogatott szélsővel erősödött, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is a soraiban tudó lipcsei együttes a Romától vette kölcsön Justin Kluivertet, ráadásul jövő nyáron opciója lesz arra, hogy végleg megvásárolja.

Távozott a Bundesligából a szintén holland válogatott Davy Klaassen, aki 11 millió euróért cserébe elhagyta a Werder Brement, és visszatért szülőhazájába az Ajaxhoz.

A Tottenham előző nyári 28 millió eurós igazolása, Ryan Sessegnon a német élvonalban szerezhet tapasztalatot, a Spursnél mindössze néhány meccsen lehetőséget kapó futballista a Hoffenheimnél játszik a 2020–2021-es idényben.

Federico Chiesa csatlakozik Andrea Pirlo csapatához (Fotó: AFP)
Federico Chiesa csatlakozik Andrea Pirlo csapatához (Fotó: AFP)

RUTINOS TÁMADÓ FIRENZÉBEN, TORINÓI ERŐSÍTÉS (?)

Hét idény után távozott a Napolitól José Callejón, a korábbi Real Madrid-támadó szerződése lejártával, ingyen lett a Fiorentina játékosa.

És hogy kit pótol a firenzeieknél? Minden bizonnyal azt a Federico Chiesát, akit a Juventus vett kölcsön. A címvédő 50 millió euróért cserébe végleg megvásárolhatja a 22 éves szélsőt, kérdés, hogy a legutóbbi gyenge idénye után mennyit tud majd hozzáadni a torinóiak játékához.

A kölcsönvétel egyébként is népszerűnek bizonyult a Serie A-ban, Douglas Costa és Tiemoué Bakayoko mellett Ignacio Pussetto és Gerard Deulofeu (mindkettő Watford) az Udineséhez, Wesley Hoedt (Southampton) pedig a Lazióhoz került.

A Milannál egyetlen távozót jegyezhettünk fel, Diego Laxalt a Celticél folytatja – ugyancsak ideiglenesen.

Németh Krisztián visszatér az MLS-be (Fotó: Tumbász Hédi)
Németh Krisztián visszatér az MLS-be (Fotó: Tumbász Hédi)

BARCELONÁBÓL PÁRIZSBA, NÉMETH ÚJ CSAPATA IS MEGVAN

A Manchester United és a Bayern München mellett a Paris Saint-Germain húzott bele igazán az utolsó napon: a párizsi klub az idény végéig kölcsönvette az FC Porto védekező középpályását, Danilo Pereirát, az Everton olasz válogatott támadóját, Moise Keant, valamint végleg megszerezte a Barcelona brazil középpályását, Rafinhát. A Memphis Depayról lemaradó katalánoknál akadt még egy távozó, a klub két évre kölcsönadta a 20 éves középső védőjét, Jean-Clair Todibót a Benficának.

Ami a magyarokat illeti, két honfitársunk is csapatot váltott a záró napon: Majnovics Martin Ausztrián belül cserélt, a Mattersburgot elhagyva a St. Pöltennél folytatja pályafutását. Németh Krisztiánvisszatér az MLS-be, és a Columbus Crew tagja lesz fél plusz egy évre.

Az utolsó napon kiadott átigazolási híreinket ide kattintva olvashatják el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik