Özilnél már csak C. Ronaldo és Messi jobb - szponzorációban

Vágólapra másolva!
2011.03.28. 18:54
null
Mesut Özil szponzorációban már a legjobbakkal is felveszi a versenyt (Fotó: Action Images)
Mesut Özil, a Real Madrid futballistája öt évre szóló, 28 millió dolláros szerződést kötött a Nike-val. A német futballista így éves szinten a harmadik legtöbb pénzt kapja sportfelszerelést gyártó cégtől a labdarúgók közül.

Mesut Özilnek minden bizonnyal nem lesznek anyagi gondjai még visszavonulása után sem. A világbajnokságon berobbanó német csillag lesz a világon a harmadik legtöbb pénzt kereső futballista (holtversenyben David Beckhammel) – már ami az egy év alatt, sportruházati cég által folyósított szponzorációt illeti.

Özil ugyanis öt évre szóló, 28 millió dollárt garantáló szerződést írt alá a Nike-val. Ez évenként 5.6 milliót jelent, aminek köszönhetően a német válogatott támadó középpályás egyből felállhat a képzeletbeli dobogó alsó fokára.

Talán mondani sem kell, hogy a két legjobb e tekintetben Özil madridi klubtársa, Cristiano Ronaldo, valamint az ősi rivális FC Barcelonát erősítő Lionel Messi. A portugál 8.4 milliót a Nike, míg az argentin 7 milliót az adidas jóvoltából tehet zsebre.

Ami a német futballistákat illeti, Özil az aláírásával megelőzte az eddigi legjobbat, a Leverkusent erősítő Michael Ballackot, aki évi „szerény” 3.5 milliót kap az adidastól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik