Ovisport: könnybe lábadt Lorik Cana szeme a pályaavatáskor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.14. 18:44
null
Lorik Cana célja, hogy év végére 1000 albán gyereket vonjanak be az Ovi-Sport Programba
Lorik Cana, az albán labdarúgó-válogatott korábbi kapitánya célul tűzte ki, hogy minél több albán óvodában meghonosítsa a Buzánszky Jenő hagyatékát képező Ovi-Sport Programot, amely az országban Kazal Kinderpitch-programként vált ismertté.

 

 

Idén az elbasani után már a második pályát avatták fel Molnár Andreával, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnökével közösen, ezúttal Shkodrában, az Ismet Sali Brucaj Óvodában. Az eseményen részt vett a beruházást szponzoráló Albán Labdarúgó-szövetség elnöke, Armand Duka, valamint Magyarország nagykövete, Balla Lóránt is.

„Ez a pálya és a hozzá kapcsolódó oktatási program az albán fiatalságba történő befektetés” – mondta Duka. Lorik Cana kifejtette, hogy Shkodra közel áll a szívéhez, mivel szülővárosával, Gjakovával hosszú időre visszanyúló kereskedelmi-, kulturális- és sportkapcsolatot ápol, amelyet ezzel a pályával tovább kíván erősíteni. A cél, hogy év végére 1000 albán gyereket vonjanak be az Ovi-Sport Programba.

„Remélem, hogy a jövő nagy albán focistái megtalálásához hozzá tud járulni ez az egyedülálló magyar innováció” – mondta Balla.

 

A pályaátadó ünnepség után a magyar költészet napja alkalmából Lorik elmondta Buzánszky Jenő kedvenc idézetét magyarul: „Ez jó mulatság, férfi munka volt!”

„Amikor Jenő bácsival adtuk át a pályákat, a gyerekek mindig hangosan kiabálták, hogy »Jenő bácsi, köszönjük«. Lorikkal visszakaptam azt, amit Jenő bácsi halálával elveszítettem” – emlékezett vissza Molnár Andrea.

„Faleminderit Lorik!” – hangzott el a Cana 5-mezt viselő lelkes gyerekcsapat szájából, amelyet Cana ugyanúgy megkönnyezett, mint anno Jenő bácsi.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik