Oroszország: portugál utódja lett Kassai Viktornak – hivatalos

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.09.24. 09:47
null
Vítor Melo Pereira két idényre írt alá Oroszországban (Fotó: <a href="https://rfs.ru/news/214465" target="_blank">rfs.ru</a>)
A portugál Vítor Melo Pereirát nevezték ki Kassai Viktor utódjának az Orosz Labdarúgó-szövetségben, a játékvezetők szakmai vezetői posztján – írja a szervezet közleménye.


Mint ismert, Kassai Viktor az előző héten távozott a posztjáról, amelyre 2020. január 9-én nevezték ki. Az orosz játékvezetők új főnöke a portugál Vítor Melo Pereira lett. A felek két idényre szóló megállapodást kötöttek.

„Örömmel jelentjük be az együttműködésünket Vítor Pereirával. Tapasztalatai segítenek abban, hogy folytassuk a reformot, melynek célja a bírók kiválasztásának és képzettségének a javítása. Bízom benne, hogy magas szakmai felkészültsége és tapasztalatai lehetővé teszik nekünk, hogy rövid és hosszú távon is jelentős előrelépést érjünk el” mondta el Asot Hacsaturjanc, a játékvezetői bizottság elnöke.

„Ez új kihívás nekem, szeretném megköszönni az orosz szövetség vezetőinek a lehetőséget. Az orosz játékvezetők jó képességűek. Sok és fáradtságos munka vár ránk, de nincs kétségem afelől, erőfeszítéseinkkel képesek leszünk elérni a céljainkat, új szintre akarjuk emelni az oroszországi játékvezetést” nyilatkozta kinevezését követően a 64 éves szakember.

Vítor Melo Pereira 1989 és 2002 között bíráskodott futballmérkőzéseken, ott volt az 1998-as és a 2002-es világbajnokságon, ő vezette a 2001-es európai Szuperkupa-mérkőzést és az UEFA-kupa 2002-es döntőjét. Miután visszavonult, Brazíliában, Görögországban és Csehországban is segítette a játékvezetők munkáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik