Oroszország: Dzsudzsákék edzője botrányt kavart a válogatott miatt

Vágólapra másolva!
2013.01.26. 11:39
Az orosz élvonalban szereplő Dinamo Moszkva labdarúgócsapatának vezetőedzője, Dan Petrescu hatalmas botrányt keltett Oroszországban, miután az orosz szövetségi kapitány, Fabio Capello kérése ellenére nem engedné el a kért időben a válogatott játékosokat, ami miatt viszont az olasz szakember új embereket hívott be a Dinamo-játékosok helyére – tudósít a ziare.com román oldal.

Az orosz labdarúgó-válogatott február 6-án játszik barátságos mérkőzést Izland ellen, de Capello már január végén, illetve február elején összehívta volna a kerettagokat, amibe a Dinamo Moszkva vezetőedzője, Dan Petrescu nem egyezett bele, és csak három napra, február 4. és 6. között engedte volna el játékosait.

A Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva a válogatott mérkőzés előtt, február 3-án még játszik egy edzőmeccset a Steaua Bucuresti-tel, melyen Alekszandr Kokorinra, Anton Suninnak valamint Vlagyimir Granatra is számít Petrescu, ezért nem akarta őket elengedni a meccs előtt a válogatotthoz.

„Beszéltem az elnökkel és az edzőkkel, és mindenki velem értett egyet. Csak egy ember ellenzi a dolgot” – nyilatkozta Capello a pénteki sajtótájékoztatón.

Miután a két fél nem jutott megállapodásra Capello feladta reményeit, így új játékosokat hív be az orosz nemzeti csapatba a Dinamo futballistái helyett.

A magyar válogatott is pályára lép február 6-án, Belekben, Fehéroroszország ellen, de arról nincs hír, hogy Petrescu bármi mód akadályozná a válogatottba már meghívót kapó Dzsudzsák Balázs szereplését a mérkőzésen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik