Óriási a tét, Neymar ellen lépnének pályára

BORSI GERGELY (SANTOS)BORSI GERGELY (SANTOS)
Vágólapra másolva!
2017.07.05. 17:43
null
Jókedvűen érkeztek meg abba a városba, ahol Pelé az isten (Fotó: Red Bull)
Címkék
Nagy álommal indult útnak Brazíliába a Football Rangers, a Red Bull által rendezett Neymar Jr’s Five budapesti döntőjének győztese. A magyar bajnok a debreceni selejtezőből jutott tovább a fővárosi fináléba, amelyet megnyerve kiharcolta a részvételt a világkupa július 7-8-án, Praia Grandéban rendezendő döntőjére.

 

A Barcelona zsenijének nevével fémjelzett, öt az öt elleni amatőr kispályás tornán – amelyre két cserét is lehetett nevezni – sajátosak a szabályok, ugyanis minden szerzett gól után az ellenfél egy játékosának el kell hagynia a pályát. A mérkőzések tíz percig tartanak, kivéve, ha az egyik együttes létszáma nullára nem apad, míg döntetlen esetén aranygól dönt.

A magyar csapat július 4-én, kedd délután szállt fel a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről, és madridi átszállással szerda délelőtt landolt Sao Paulóban, ahonnan még kétórás út várt a társaságra, hogy elfoglalja a szállását Santosban. A majdnem egynapos utazás ellenére az erdélyi srácok (Halász Csongor, Lélek Levente, Moisi Danut Raul, Nagy Máté Balázs, Rózsa Tamás Norbert, Tóth Kristian, Tamás Róbert) – akik egyébként a Nemzeti Sporton keresztül akadtak rá a kispályás bajnokságra – jókedvűen érkeztek meg abba a városba, ahol Pelé az isten.

Vidámságuk érthető, elvégre ha Brazíliában is minden csapatot maguk mögé taszítanak, akkor Neymar ellen léphetnek pályára, a győzteseknek ugyanis az a jutalmuk, hogy a 25 éves klasszis és barátai ellen játszhatnak gálamérkőzést, sőt utazást nyernek Barcelonába, ahol előkelő helyről nézhetik meg a katalánok egyik találkozóját, ráadásul egy napot együtt tölthetnek a gólerős balszélsővel. Ennél nagyobb motiváció aligha kell a magyaroknak, akik külön-külön nagypályán is futballoznak, kispályán viszont évek óta együtt rúgják a labdát, és több tornát is megnyertek már, például a KEK-et, vagyis a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját.

Csakhogy a képlet nem annyira egyszerű, mivel a második alkalommal megrendezendő tornán összesen hat kontinens 53 országának legjobbjai csapnak össze. A világkupa mindenkié, mert bár vannak brazilok, hollandok, németek, olaszok, argentinok, spanyolok, portugálok is, mellettük Azerbajdzsán, Angola, Fülöp-szigetek, Jordánia, Libanon, Mauritius és Pakisztán legjobbjai is képviselik hazájukat Praia Grandéban, ahol Neymar a gyermekkora nagy részét töltötte.

A torna csütörtökön a sorsolással veszi kezdetét, másnap pedig a csoportkörben már egymásnak feszül az 53 együttes, amelyből 32 jut tovább a szombati kieséses szakaszba, melynek győztese megtapasztalhatja, milyen trükkökre képes a brazilok technikás cselgépe, Santos másik nagy kedvence, Neymar.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik