nemzetisport.hu 2019.06.14 17:11 Frissítve: 2019.06.15 00:38

Olaszország: hatályon kívül Mino Raiola eltiltása – hivatalos

Az olasz szövetség annulálta Mino Raiola eltiltását, amellyel májusban sújtotta a sztármenedzsert. Így az olasz-holland futballügynök ismét közreműködhet az átigazolásokban.

 

Izzanak a telefonvonalak: Raiola újra dolgozhat (Fotó: AFP)

 

Olasz sajtóhírek szerint Gianluca Scamacca 2015-ös, a Romától a PSV-hez való átigazolása miatt tiltották el Raiolát, aki többek között Paul Pogbát, Marco Verrattit, a minden bizonnyal hamarosan klubot váltó Matthijs de Ligtet vagy éppen Romelu Lukakut képviseli.

Az ügynök – akinek unokatestvérét és üzlettársát, Vincenzo Raiolát csak két hónapra tiltották el – a tiltás szerint augusztus 9-ig nem működhetett volna közre semmilyen átigazolásban.

A tilalom először csak az Olaszországgal kapcsolatos transzferekre volt érvényes, ám a FIFA nem sokkal később az egész világra kiterjesztette. A határozat az olaszországi tiltás feloldását mondja ki, így Raiola akár már a Juventusszal hírbe hozott Paul Pogba visszatérésében is közreműködhet.

A nemzetközi tiltást néhány napja a menedzser fellebbezése miatt felfüggesztette a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), így amíg a szervezet kivizsgálja az esetet, addig nincs korlátozva Raiola ügynöki tevékenysége.

Mino Raiola on Twitter

Suspension Annuled. Justice! @footballagentsf2019.06.19 20:06:18

Minden más foci THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Sportdiplomáciai tevékenységéért nem jár a Becsületrend lovagkeresztje.

2019.06.17 23:15:17

Minden más foci DÓCS ÁKOS

Jay-Jay Okocha a Magyarország elleni olimpiai meccsről, emlékezetes góljairól és Ronaldinhóról is beszélt az NSO-nak.