Olaszország: „Azt gondolom, Conte lenne a legjobb kapitánynak”

Vágólapra másolva!
2018.02.27. 14:14
null
Costacurta szerint Conte ideális lenne az olasz kispadra (Fotó: AFP)
Alessandro Costacurta, az Olasz Labdarúgó-szövetség helyettes vezetője azt szeretné, ha újra Antonio Conte lenne a válogatott szövetségi kapitánya.

 

A nemzeti csapatot ideiglenesen Luigi Di Biagio vette át a világbajnoki selejtezőkön elbukott Gian Piero Ventura távozása után, a szövetség pedig folyamatosan keresi azt a szakembert, aki hosszú távon vezetné az együttest.

„Még nem választottam ki senkit, ám azt gondolom, hogy Conte lenne a legjobb a feladatra. Mindenképpen beszélni fogok vele a következő hónapokban” – jelentette ki kedden Costacurta.

Conte 2014-től a 2016-os Európa-bajnokság végéig irányította már a válogatottat, mellyel a kontinenstornán a negyeddöntőig jutott. Az Eb után a Chelsea vezetőedzője lett, s jelenlegi szerződése a következő szezon végéig szól a londoni klubnál.

Új csapatával Conte rögtön az első idényében angol bajnok lett, ám a mostani kiírásban nem megy túl jól a gárdának, és a tréner az utóbbi időben egy-két nyilatkozatában már utalt arra, hogy nem teljesen boldog a szigetországban, s hiányzik neki Olaszország.

Costacurtánál Conte mellett Carlo Ancelotti, Roberto Mancini és Claudio Ranieri is a kapitányjelöltek között van.

„Mindez, amit mondtam, nem jelenti, hogy ne örülnék Mancininek vagy Ancelottinak. Ugyanakkor utóbbi, úgy tűnik, kihúzta magát a listáról” –jegyezte meg az AC Milan korábbi klasszis középhátvédje, utalva arra, hogy Ancelotti még decemberben kijelentette: a jövőben is klubszinten szeretne dolgozni.

Olaszországban jelenleg a szövetségnek nincs elnöke, mivel a januári tisztújításon nem sikerült megválasztani a vb-pótselejtezős kudarcba belebukott Carlo Tavecchio utódját. A szervezetet minimum fél évig Roberto Fabbricini vezeti, s az ő egyik helyettese Costacurta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik