Olaszország: A szemüvegem miatt nem játszott Chiellini… – Mancini

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.05. 17:42
Mint arról beszámoltunk, a Nemzetek Ligája A-divíziójának 1. csoportjában Olaszország hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott Bosznia-Hercegovinával. A találkozón nagy meglepetésre az olaszoknál csak a kispadon kezdett Giorgio Chiellini. Most kiderült, miért.

Bár Chiellini többnyire alapembernek számít az olasz válogatottban, a bosnyákok ellen Roberto Mancini szövetségi kapitány csak a kispadra nevezte a védőt, aki végül egyetlen percet sem játszott.

Az olaszok mestere most elárulta, nem pont így tervezte eredetileg…

Mancini rosszul látta a kezdőt, ezért nem játszott Chiellini (Fotó: AFP)
Mancini rosszul látta a kezdőt, ezért nem játszott Chiellini (Fotó: AFP)

„Az én hibám volt az egész. A meccs előtt odahoztak nekem egy papírt, amin a kezdőcsapat volt. Nem volt nálam a szemüvegem, de rábólintottam, hogy jó lesz. Aztán kiderült, hogy Chiellini helyén Francesco Acerbi szerepel…” – idézi a Football Italia a találkozó utáni sajtótájékoztatón beszélő Mancinit.

„Az eredeti terv egyébként is az volt, hogy az egyik meccsen Acerbi, a másikon Chiellini játszik majd, csak Giorgio azt mondta, ezen a találkozón akarna inkább pályára lépni. Ez van, így megkeverednek egy kicsit a dolgok, és játszik majd a következő meccsünkön” – tette hozzá Mancini.

Az olaszok legközelebb Hollandia ellen lépnek pályára a Nemzetek Ligájában hétfő este 20.45-kor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik