nemzetisport.hu 2017.09.22 23:38 Frissítve: 2017.09.22 23:38

NS: Nagy Dominik cáfolja a vádat; az NBA-sztár Hangáékról – szombat

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.


Egy lengyel internetes portál szerint Nagy Dominiknak is szerepe volt abban, hogy a Legia Warszawa csapatánál menesztették az eddigi vezetőedzőt, Jacek Magierát. A magyar támadó a Nemzeti Sportnak határozottan cáfolta a vádat, s emlékeztetett rá, hogy éppen a távozó szakember irányításával lett lengyel bajnok az előző idényben. Ebben a szezonban viszont a gyenge szereplés miatt több éles kritikákat kapott a csapat a szurkolóitól, s a bírálatokból kijutott a magyar futballistának is. Hogy miként élte ezt meg, s milyen a viszonya az új szakvezetővel, kiderül írásunkból.

Budapest vendége a háromszoros NBA-bajnok Bruce Bowen. A San Antonio Spurs egykori kiscsatára a magyar kosárlabdázás napja alkalmából látogatott el Budapestre, ahol gyerekeknek tartott edzést. A tréninget követően adott interjúban elmesélte, miként emésztette meg, hogy az NBA helyett Európába kellett átjönnie. Kiderül az is, miért nem adta fel azt az álmát, hogy egy nap visszatérhet a tengerentúlra, és bajnoki aranygyűrűt szerezhet. Beszélt arról is, hallott-e Dávid Kornélról és Hanga Ádámról.

Csalódott a szezonja miatt az olimpiai ezüstérmes diszkoszvető, Kővágó Zoltán. A Szolnoki Honvéd dobóatlétája új edzésmódszerek szerint, szombathelyi szakemberek irányításával készült, de úgy érzi, nem jött be a váltás. Hiába dolgozott 38 évesen rengeteget, az eredmények nem igazán jöttek. Ráadásul több olyan sérüléssel bajlódott, ami korábban elkerülte. Hogy miként képzeli a folytatást, arról is mesélt lapunknak.

A kanadai Denis Shapovalovval készített interjút munkatársunk a prágai Laver-kupa teniszversenyen. Előzetesen egy témát tiltottak le a szervezők, azt, amikor a 18 éves játékos egy Davis-kupa-meccsen a mérgében elütött labdával eltalálta a székbírót. Minden más kérdésről azonban szívesen beszélt, így azt is őszintén bevallotta, szokatlan még számára, hogy immár tőle kérnek autogramot a rajongók. Hogy Shapovalov kiket tekint példaképeinek, s mit jelent számára, hogy együtt szerepelhet velük a cseh fővárosban, megtudják cikkünkből.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.22 22:53:21

Minden más foci DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. Csak azért nem következett még be a futball nyílt és zárt társadalmának zajos összeütközése, mert az előbbi jelentős erőfölényben van, utóbbi pedig még nem ismerte föl önmaga erőforrásait.

2018.04.22 16:00:52

Minden más foci ILYÉS SZABOLCS (Zaragoza), KÁNTOR BARNABÁS (tudósítás)

Így is le a kalappal a győriek előtt, akik nagyszerűen helytálltak a világ elitcsapatai ellen!

2018.04.20 11:34:36

Minden más foci ILYÉS SZABOLCS (Zaragoza, összefoglaló), KÁNTOR BARNABÁS (tudósítás)

A portugálok az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, a második játékrészben meglett a szépítés.

2018.04.19 08:44:32

Minden más foci BORBOLA BENCE

„Georges Leekens helyett talán jobb lett volna fiatalabb, erőtől duzzadó trénert választani.”

2018.04.16 23:33:20

Minden más foci IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. A szájtapasz különösen kedvelt lett a spanyol futballpályák környékén, mert hát az ibériaiak módfelett közlékenyek, bőbeszédűek, és nem is annyira szemérmesek, de közlendőjük sem mindig nyomdafestéktűrő.