NS: költekező angol klubok; Gerrard Magyarországra jön – csütörtök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.13. 00:01
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

Még csak a nyár közepénél járunk, de az angol futballklubok máris alaposan kiköltekeztek. Eddig 571 millió fontért vettek új labdarúgókat, ami minden idők ötödik legnagyobb bevásárlása, s még hol a vége… A Manchester United máris több mint 100 millió fontos mínuszban van, érdekesség azonban, hogy a legkevésbé sem a visszafogottságáról híres Chelsea-nél pozitív a mérleg. Hogy miként fest a szigetországon belüli vásárlások esetében a legdrágább futballisták rangsora, megtudják cikkünkből.

Steven Gerrard az angol labdarúgás egyik ikonja. Összesen 114 alkalommal játszott a nemzeti együttesben, pályafutásának legemlékezetesebb meccse alighanem mégisa 2005-ös BL-döntő volt, amikor klubcsapata, a Liverpool háromgólos hátrányból felállva hódította el a trófeát. Az idő azonban a klasszis középpályás felett is eljárt, ezért befejezte pályafutását, s immár a „vörösök” U18-as gárdájának szakmai munkáját irányítja – a jövő héten Magyarországon edzőtáborozik.az angol futballklubok máris alaposan kiköltekeztek. Eddig 571 millió fontért vettek új labdarúgókat, ami minden idők ötödik legnagyobb bevásárlása, s még hol a vége… A Manchester United máris több mint 100 millió fontos mínuszban van, érdekesség azonban, hogy a legkevésbé sem a visszafogottságáról híres Chelsea-nél pozitív a mérleg. Hogy miként fest a szigetországon belüli vásárlások esetében a legdrágább futballisták rangsora, megtudják cikkünkből.

Steven Gerrard
az angol labdarúgás egyik ikonja. Összesen 114 alkalommal játszott a nemzeti együttesben, pályafutásának legemlékezetesebb meccse alighanem mégisa 2005-ös BL-döntő volt, amikor klubcsapata, a Liverpool háromgólos hátrányból felállva hódította el a trófeát. Az idő azonban a klasszis középpályás felett is eljárt, ezért befejezte pályafutását, s immár a „vörösök” U18-as gárdájának szakmai munkáját irányítja – a jövő héten Magyarországon edzőtáborozik.

A női röplabda-válogatott a tengerentúlon vendégszerepel a World Grand Prix keretében. Mexikó után Venezuela rendezi a következő tornát, s munkatársunk elkísérte a csapatot Caracasba is. Út közben a repülőn elbeszélgetett néhány venezuelaival, akik megerősítették, hogy az országban meglehetősen rossz a biztonsági helyzet, ezért nyilvános helyen például nem ajánlott mobilozni sem. Hogy miként vigyáznak a magyar delegációra a hatóságok, kiderül helyszíni beszámolónkból.

Kecskeméten megkezdte a felkészülést az Európa-bajnokságra a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A keret egyelőre nem teljes, mert a külföldön játszók közül többen majd csak menet közben kapcsolódnak be a munkába. Az első foglalkozáson még érződött, hogy a játékosok a nyári vakáció után vannak, de lesz még másfél hónapjuk arra, hogy felvegyék az Eb tempóját. Hogy milyen hangulatban telt a gyakorlás, megtudhatják helyszíni riportunkból.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik