NS: a legvagányabb futballista; depresszió Kispesten – szerda

Vágólapra másolva!
2015.07.29. 00:09
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

A KOLUMBIAI SKORPIÓ
A KOLUMBIAI SKORPIÓ

Tirolban edzőtáborozik a szaúdi al-Naszr labdarúgócsapata. Hogy ebben mi a szenzáció? Az, hogy az együttes kapusedzője a világ egykori legvagányabb futballistája, a kolumbiai René Higuita. A szerencse kollégánk, Smahulya Ádám kezére játszott, ugyanis a magyar kapcsolat, Venczel József masszőr révén néhány kérdést feltehetett a híres skorpiórúgás mesterének. A rövid beszélgetés során kiderült, a magyar futballról szóló kvízben milyen eredményt érne el a híresség, illetve az is, hogy hol leste el az ollózós mozdulatokat.

DEPRESSZIÓ ELLEN

A Budapest Honvéd olasz vezetőedzője, Marco Rossi megdöbbent, amikor belépett a kispesti csapat öltözőjébe, ugyanis mentálisan mélyponton volt a társaság, sőt a padon ült olyan labdarúgó is, akin a depresszió jeleit vélte felfedezni. A szakember Borbola Bencével ült le beszélgetni egy Duna-parti kávézóban, hogy részletesen elmondja, mit és hogyan kellett csinálnia annak érdekében, hogy a csapat „megtáltosodjon”.

MONEY, MONEY, MONEY

Azt hiszik, hogy Amerikában dől a lé a futballba? Hát nem… Szeli Mátyás elemző írásából kiderül, hogy a veterán légiósok valóban dollármilliókat kereshetnek, ugyanakkor a fiatalabb korosztályhoz tartozó labdarúgók fizetése nem ér az egekig – lehet, hogy ettől működik jól ez a biznisz a nagy vízen túl?

HAHÓ, ÖCSIK!

Kenesei Krisztián nem mindennapi történettel lepte meg főmunkatársunkat, Pietsch Tibort, ugyanis megsúgta neki, hogy bizony ő is öregszik… A csatárnak ugyanis a Vasasnál van olyan csapattársa, aki még meg sem született akkor, amikor ő már kétszeres bajnoknak vallhatta magát.

JÉG VELED…

Ismét jön a kánikula, és ilyenkor üdítő elfoglaltság téli sportokról olvasgatni – lapunk jégkorongszakírója, Szűcs András az Alba Volán támadósorát vonta górcső alá, és elemzéséből kiderül, hogy kiváló csatárok közül válogathat Rob Pallin vezetőedző. Amilyen kellemes gondnak tűnik a reménybeli góllövőket kiválasztani, ugyanolyan nehéz megbirkózni azzal a feladattal, hogy kik üljenek fel a lelátóra, miközben odalent szikrázik majd a jég.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik