Norvégia: teljesen pucéran tartott eligazítást az edző

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.13. 18:12
null
A korábbi Celtic-edző váratlant húzott az öltözőben (Fotó: AFP)
Ronny Deila, a norvég élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Valerenga edzője váratlan húzással állt elő csapata egyik bajnokija előtt: a taktikai értekezletet teljesen meztelenül tartotta meg.

Három héttel ezelőtt, a kiesés elől menekülő Valerenga a dobogóra hajtó Brannt fogadta. A hazaiak edzője váratlan húzással próbálta jobb teljesítményre ösztökélni a játékosait: a rendkívül fontos meccs előtt meztelenül adta ki a taktikai utasításokat. A terv végül bevált, a házigazda 2–1-re győzött.

„A legtöbbjük valószínűleg már amúgy is látott meztelenül. Mindig kell egy kis vidámság a nagy komolyság közepette” – mondta a norvég VG-nek Deila az esetről.

„Nem vagyunk csalódottak, hogy azóta nem csinálta meg ezt újra – mondta az esetről viccesen a csapatkapitány, Christian Grindheim. – Ez abban a pillanatban volt tökéletes. Egy metafora volt, hogy próbáljuk meg saját magunkat adni a pályán.”

„Nem tarthatom mindig így a taktikai értekezletet, akkor elveszne a meglepetés ereje” – mondta a tréner arra a kérdésre, hogy ezentúl is így tartja-e majd az eligazításokat.

A Celtic élén két skót bajnoki címet is szerző Deilának nem ez volt az első meghökkentő megmozdulása, 2009-ben, miután benntartotta a Strömsgodsetet az élvonalban, a pályán állt neki vetkőzni és fekvőtámaszozni.

A 2009-es eset

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik