Norvégia: őrült ötlet, FIFA-ban játszanák le a bajnokság első felét

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2020.04.22. 13:27
Gángó András, a Tromsö IL magyar kapusedzője egy meghökkentő ötletről mesélt lapunknak. Néhány alacsonyabb osztályú norvég klubnál felvetődött az ötlet, hogy a járványhelyzet miatt szünetelő bajnokság (amely ott tavaszi-őszi rendszerben működik) első felét virtuálisan, a FIFA nevű játékban bonyolítsák le, majd az elért eredményeket továbbvigyék, s a játékkonzolon megkezdett bajnokságot a valóságban fejezzék be.

Gángó András elmondta, hogy a Norvég Labdarúgó-szövetség szeretné mind a harminc bajnokit lejátszani az első két profi osztályban. elmondta, hogy a Norvég Labdarúgó-szövetség szeretné mind a harminc bajnokit lejátszani az első két profi osztályban.

De mi van az alacsonyabb osztályú mérkőzésekkel?

„A helyi sajtóban megjelent egy cikk: Tromsö körzeti bajnokságaiban (ötödosztály, valamint ennél is alacsonyabb ligákban) szereplő klubok között felvetődött az ötlet, mely szerint a tavaszi szezont e-sportban, vagyis FIFA PlayStation-játékban tudják le, és az ott megszerzett pontokat vigyék magukkal a bajnokság második felére, amelyet az ősszel már a pályán játszanak le
– így Gángó András. – Még csak harminchat éves vagyok, nem mondanám magam öregnek, de erre a felvetésre még nekem is kellett egyet aludnom, hogy megemésszem… Meglátjuk, mi lesz ebből, de kétségtelen, a koronavírus miatt mindenki extrém helyzetbe került, valamilyen megoldást kell találni.”

Gángó András emellett beszélt a felfüggesztett munkaviszonyról, a feröeri lehetőségről és a megszerzett papírról is – ezt IDE KATTINTVA olvashatják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik