Női vb: „kispályás” francia gólok, jöhet az álomnegyeddöntő

Vágólapra másolva!
2015.06.22. 00:15
null
Marta manapság már ritkán rázza le a védőket (Fotó: Reuters)
A kanadai női világbajnokság nyolcaddöntőjében a brazilok meglepetésre 1–0-ra kikaptak az ausztráloktól, így búcsúztak a további küzdelmektől. A franciák három góllal megverték Dél-Koreát, és a legjobb nyolc között a németekkel játszanak.

A 2007-es döntős brazil együttes százszázalékos mutatóval jutott be a legjobb tizenhat közé, ahol azonban a világranglista tizedik helyén álló Ausztrália megálljt parancsolt számára.

A világ legjobbjának ötször megválasztott, még mindig csak 29 éves Marta ismét adós maradt a jó teljesítménnyel, gyakorlatilag semmi veszélyt nem jelentett az ausztrálok kapujára, akik a csereként beálló Kyah Simon góljával a hajrában kiharcolták a továbbjutást.

A brazilok először kaptak gólt a világbajnokságon, de ezzel ki is estek, míg az ausztrál csapat – amely a negyeddöntőben Hollandiával vagy a címvédő Japánnal találkozik – első győzelmét aratta a vb-k egyenes kieséses szakaszában.

BRAZÍLIA–AUSZTRÁLIA 0–1

A franciák esélyeshez méltó módon könnyedén megverték Dél-Koreát. A Bajnokok Ligája-győztes játékosokkal felálló európai csapat élményszámba menő támadásokat vezetett, és két „kispályás" góljával már az első nyolc percben szétzilálta az ázsiaiak védelmét.

A gallok sikeréhez Marie-Laure Delie két találattal járult hozzá, így már háromnál jár a világbajnokságon. Vele kapcsolatban érdekesség, hogy Mexikónak a meccs első, míg Dél-Koreának az első félidő negyedik és a második játékrész harmadik percében köszönt be, vagyis általában hamar felveszi a ritmust.

A negyeddöntőben Németország–Franciaország meccsre kerül sor, tehát a végső győzelemre is esélyesnek tartott két sztárcsapat már a legjobb nyolc között összecsap.

FRANCIAORSZÁG–DÉL-KOREA 3–0

A játéknap záró mérkőzésén a házigazda kanadaiak Josée Bélanger pontos lövésével legyőzték Svájcot. Az észak-amerikai csapat az eddigi világbajnokságokon összesen három meccset hozott le kapott nélkül – annyit, mint az idei vb-n.

KANADA–SVÁJC 1–0

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA
NYOLCADDÖNTŐ
Brazília–Ausztrália 0–1
(K. Simon 80.)
Franciaország–Dél-Korea 3–0 (Delie 4., 48., Thomis 8.)
Kanada–Svájc 1–0 (Bélanger 52.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Kína–Egyesült Államok/Kolumbia
Németország–Franciaország
Ausztrália–Japán/Hollandia
Norvégia/Anglia–Kanada

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik