Női vb: Marozsán nem erőlteti, csapattársa a legjobb lehet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.04. 00:47
Bokasérülése miatt kihagyja az Anglia elleni bronzmérkőzést Marozsán Dzsenifer, a kanadai világbajnokságon szereplő német labdarúgó-válogatott középpályása.

A magyar származású játékos négy héttel ezelőtt a németek egyik edzésén sérült meg, és azóta sem sikerült teljesen felépülnie. Marozsán a vb-n csak a Norvégia elleni csoportmérkőzést játszotta végig, az egyenes kieséses szakaszban a svédek és a franciák ellen egy félidőt, míg az amerikaiakkal szemben csak tizenhárom percet töltött a pályán. A bronzmeccsen nem kockáztatja meg a játékát Silvia Neid szövetségi kapitány.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta annak a nyolc játékosnak a nevét, aki elnyerheti a világbajnokság legjobbjának járó Aranylabdát. A győztes Arijosi Szaori (Japán), Lucy Bronze (Anglia), Amandine Henry (Franciaország), Julie Johnston (Egyesült Államok), Carli Lloyd (Egyesült Államok), Mijama Aja (Japán), Megan Rapinoe (Egyesült Államok) és a góllövőlistát vezető Célia Sasic (Németország) közül kerül majd ki.

A legjobb kapus címért Nadine Angerer (Németország), Kaihori Ajumi (Japán) és Hope Solo (Egyesült Államok) van versenyben, míg a legjobb fiatal játékosnak járó elismerést Ada Hegerberg (Norvégia), Kadeisha Buchanan (Kanada) vagy Tang Csia-li (Kína) kapja meg.

A győztesek nevét az Egyesült Államok–Japán világbajnoki döntő után ismertetik. A találkozó magyar idő szerint hétfő hajnali 1 órakor kezdődik, a bronzmeccset szombaton 22 órától játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik