Női vb: bombaöngól a 92. percben, döntős a címvédő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.02. 03:18
null
A könnyeivel küszködő Laura Bassettet nem győzték vigasztalni a társak a lefújás után (Fotó: Reuters)
A kanadai női labdarúgó-világbajnokság elődöntőjében a címvédő japán válogatott 2–1-re legyőzte Angliát, ezzel bejutott a vancouveri döntőbe, ahol az Egyesült Államok lesz az ellenfele. Az ázsiai csapat győztes gólja a 92. percben született, amikor Laura Bassett védhetetlenül lőtt a saját kapujába.

A címvédő japánok a hatodik mérkőzésüket is egy góllal nyerték meg az idei világbajnokságon, ezúttal 2–1-es győzelmet arattak az angolok felett.

Az első játékrészben nem a futballisták, hanem Sarah Walker játékvezető játszotta a főszerepet. Az új-zélandi bíró a 33. percben ugyanazt a hibát követte el, mint egy nappal korábban a román Teodora Albon az Egyesült Államok–Németország (2–0) elődöntőben. Az angol Claire Rafferty a tizenhatoson kívül szabálytalankodott Arijosi Szaorival szemben, aki azonban bezuhant a büntetőterületen belülre – a tizenegyest a csapatkapitány Mijama Aja higgadtan értékesítette (1–0).

Hét perccel később Walker törlesztette a hibáját, hiszen az európai együttesnek is befújt egy büntetőt, holott nagyon úgy tűnt, hogy Steph Houghtont senki nem bántotta. A labda mögé Fara Williams állt, és ő sem hibázott (1–1).

Az angolok a második félidőben közelebb álltak a győztes gól megszerzéséhez, kétszer a lécet is eltalálták, és végül a hosszabbításban el is döntötték a meccset, de nem úgy, ahogyan eltervezték.

A 92. percben Kavaszumi Nahomi mélységi indítása után Laura Bassett tizenhárom méterre a saját kapujától olyan szerencsétlenül nyúlt bele a labdába, hogy az a lécről a gólvonal mögé vágódott – Karen Bardsley kapusnak esélye sem volt védeni (2–1).

A japánok így, ha nem is lehengerlő teljesítménnyel, de ismét bejutottak a döntőbe, ahol magyar idő szerint hétfő hajnali 1 órától az Egyesült Államok nemzeti csapatával találkoznak, amelyet a négy évvel ezelőtti fináléban tizenegyesekkel felülmúltak.

Az angolok a Németország elleni bronzmeccsen vigasztalódhatnak, a mérkőzés szombaton 22 órakor kezdődik.

JAPÁN–ANGLIA 2–1

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA
ELŐDÖNTŐ
Japán–Anglia 2–1
(Mijama 33. – 11-esből, Bassett 92. – öngól, ill. F. Williams 40. – 11-esből)
KORÁBBAN
Egyesült Államok–Németország 2–0
(Lloyd 69. – 11-esből, O'Hara 84.)

A HARMADIK HELYÉRT
Július 4. (szombat), 22.00:
Németország–Anglia

DÖNTŐ
Július 6. (hétfő), 1.00:
Egyesült Államok–Japán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik