Női vb: 25 éve a német férfiak nyertek, most az angol nők

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.05. 01:30
null
Az angol lányok nyakába akasztották a bronzérmet (Fotó: Reuters)
A kanadai női világbajnokság bronzmérkőzésén Anglia hosszabbítás után 1–0-ra legyőzte a Marozsán Dzsenifert nélkülöző Németországot, ezzel megszerezte a harmadik helyet.

Az angolok több okból kifolyólag sem várhatták bizakodva a bronzmeccset: egyrészt az eddigi két világbajnoki mérkőzésükön nem szereztek gólt a németek ellen, másrészt a nationalelf a legutóbbi húsz találkozásuk alkalmával egyszer sem kapott ki a szigetországi együttestől.

További érdekesség, hogy napra pontosan 25 évvel ezelőtt játszották a férfiak világbajnokságán az NSZK–Anglia elődöntőt, amelyet tizenegyespárbajban elbuktak az angolok.

A németeknél Marozsán Dzsenifer bokasérülés miatt nem lépett pályára, a gólkirályi címért hajtó Célia Sasic viszont igen. Az 1. FFC Frankfurt csatára csapattársaival együtt a százhúsz perc alatt összesen 34 alkalommal vette célba Karen Bardsley kapuját, de egyszer sem sikerült túljárniuk az angol kapus eszén.

A mérkőzés a 108. percben dőlt el, amikor Tabea Kemme a tizenhatoson belül lerántotta a csereként beálló Lianne Sandersont. A megítélt tizenegyest az angol válogatott szereplési rekordere, a címeres mezt eddig 146 alkalommal magára öltő Fara Williams higgadtan értékesítette (0–1).

A németek így a második világbajnoki bronzmérkőzésüket is elveszítették, ami azt jelenti, hogy 1991 után ismét a negyedik helyen végeztek. Sovány vigasz számukra, hogy a hatgólos Sasic a Bundesliga és a Bajnokok Ligája után valószínűleg a vb gólkirálynői címét is bezsebeli.

A kétszeres Eb-döntős angolok történetük eddigi legjobb eredményét érték el a világbajnoki harmadik hellyel.

NÉMETORSZÁG–ANGLIA 0–1 – HOSSZABBÍTÁS UTÁN

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, KANADA
A 3. HELYÉRT
Németország–Anglia 0–1
(F. Williams 108. – 11-esből) – hosszabbítás után

DÖNTŐ
Július 6. (hétfő), 1.00:
Egyesült Államok–Japán (Tv: Eurosport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik