Női válogatott: kétgólos vereség a Ciprus-kupa nyitányán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.01. 18:52
null
A magyar válogatott kétgólos vereséggel rajtolt (Fotó: mlsz.hu)
A hagyományos ciprusi nemzetközi tornán szerepel a magyar női labdarúgó-válogatott. A Markó Edina szövetségi edző által felkészített együttes Wales ellen kezdett, nemzeti csapatunk helyzeteket dolgozott ki, a szerencse azonban az ellenfelet segítette – így látta mérkőzést a helyszínről tudósítást küldő kollégánk, Tősér Norbert.

 

Cipruson áprilisban már 30 Celsius fok az általános hőmérséklet, vagyis a Magyarországon megszokott bolondos időjárás márciusban esedékes. Szerdán szeles és borús reggelre ébredt mindenki Aja Napán, kora délutánra azonban a szikrázó napsütésnek köszönhetően 20 Celsius fok fölé kúszott a hőmérő mutatója, néhány merészebb turista a Földközi-tengerbe is bemerészkedett, mire azonban kora este, helyi idő szerint 17.30 órakor elkezdődött a Wales elleni mérkőzés, bizony a pulóver mellett a bélelt kabát is elkélt a paralimni Taszosz Markosz Stadion lelátóján. A hirtelen téliesre forduló estében felüdülést jelentett a ciprusi utazás alatt megismert, s a kezdésre megérkező néhány magyar békefenntartó vidámsága, lelkesedése.

A magyar lányok sem futballoztak kedvetlenül, Vágó Fanni igyekezett még a walesi térfélen zavart kelteni, különösen a csapatkapitány Sophie Ingle mozgásának leszűkítését bízta a csatárra Markó Edina szövetségi edző. A középpályán Fenyvesi Evelin és Csiszár Henrietta az első játékrész zömében szintén remekül futballozott, Wales szinte egyetlen támadást sem vezetett a pálya középső részén, míg a magyar lányok Magyarics Zoé és Zeller Dóra révén többször is a walesi védelem mögé kerültek, s Vágó Fanni két lövését követően is Laura O'Sullivan védése mentette meg az ellenfelet a góltól. Fegyelmezetten és magabiztosan futballozott a válogatott, a korábban vázolt taktikai utasításokat teljességgel betartották a hölgyek, s talán éppen ezért jelentett csalódást a walesi gól. Az első kapura tartó lövésnél Szőcs Réka gyors reflexszel kiütötte ugyan a labdát, amely azonban Helen Ward elé pattant, s a szélső az üresen maradó kapu bal oldalába emelt.

A második játékrészre Tálosi Szabina nem jött ki az öltözőből, mert korábbi betegsége után még nem volt megfelelő erőállapotban. A belső védő helyére Demeter Réka állt be, negyedóra elteltével Németh Loretta váltotta Magyarics Zoét a bal szélen, míg Rácz Zsófia egy sorral előrébb, Vágó Fanni mellé zárkózott fel, aki fejesből egyenlíthetett volna, de a párharcot ismételten a walesi kapus nyerte meg. Támadott a válogatott, lendületesen futballozott, s a 67. percben ismételten gólt kapott, mégpedig a második walesi gólhelyzetből. A mérkőzés el is dőlt, s bár a lányok joggal éreztek csalódottságot, a békefenntartók lelkesedése cseppet sem lankadt, hát még amikor a szomorú lányok megköszönték a szurkolást. A katonák – kiegészülve társaikkal – pénteken, az Írország elleni mérkőzésre két mikrobusszal érkeznek buzdítani a magyar hölgyeket.

Lehet javítani, de nem lesz egyszerű, mivel a csoport másik mérkőzésén az írek 2–0-ra legyőzték Csehországot.

CIPRUS-KUPA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–WALES 0–2 (0–1)
Paralimni. V: Sulcová (Ratajová, Sukeniková – csehek)
MAGYARORSZÁG: Szőcs – Papp D., Tálosi (Demeter, a szünetben), Szabó V., Tóth G. – Csiszár, Fenyvesi (Siklér, 90.) – Zeller, Rácz Zs. (Nagy Á., 83.), Magyarics (Németh L., 60.) – Vágó. Szövetségi edző: Markó Edina
WALES: O'Sullivan – Miles (Dykes, 66.), Ingle (Jenkins, 66.), Gemma Evans, Rowe – Harding, James, Fishlock, Ward (Lawrence, 69.) – Fletcher (Estcourt, a szünetben), Green (Georgia Evans, 77.). Szövetségi edző: Jayne Ludlow
G:
H. Ward (34.), Estcourt (66.)
A csoport másik mérkőzésén
Csehország–Írország 0–2

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Szőcs Réka (MTK), Bíró Barbara (Viktória FC Szombathely), Samu Anna (Ferencváros)
Védők: Szeitl Szilvia (Ferencváros), Tálosi Szabina (Viktória FC Szombathely), Szabó Viktória (1. FC Saarbrücken – Németország), Tóth Gabriella (Werder Bremen – Németország), Mosdóczi Evelin (Ferencváros), Papp Dóra (MTK), Tóth Alexandra (Viktória FC Szombathely), Demeter Réka (MTK), Pinczi Anita (MTK)
Középpályások: Nagy Lilla (MTK), Fenyvesi Evelin (Ferencváros), Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen – Németország), Magyarics Zoé (Viktória FC Szombathely), Nagy Ágnes (Ferencváros), Rácz Zsófia (MSV Duisburg – Németország), Farádi-Szabó Edina (MTK)
Támadók: Zeller Dóra (Hoffenheim – Németország), Vágó Fanni (St. Pölten – Ausztria), Németh Loretta (ETO FC Győr), Siklér Kinga (Viktória FC Szombathely)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik