Női labdarúgó-vb: Southgate felajánlotta segítségét Phil Neville-nek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.29. 12:29
Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya felajánlotta a segítségét kollégájának, Phil Neville-nek, aki a nyári világbajnokságra készülő angol női válogatottat irányítja.

A Daily Telegraph pénteki számában Southgate úgy nyilatkozott: aki a St. George's Parkban, az angol szövetség edzőközpontjában dolgozik, mindig igyekszik megosztani a többiekkel a tudását és a tapasztalatát.

Phil tudja, hogy itt vagyunk és szívesen segítünk, de nem az én dolgom, hogy kopogtassak az ajtaján, és ezt elmondjam neki” – mondta.

Southgate a tavalyi oroszországi világbajnokságon negyedik lett az angol válogatottal. Anői vb-t az idén nyáron Franciaországban rendezik. Az angol női csapat a világranglista negyedik helyén áll, a közelmúltban Brazíliát és Japánt is legyőzte, a vb-címvédő Egyesült Államokkal döntetlent játszott. Southgate szerint az előző, 2015-ös világbajnokság bronzérme volt az igazi áttörés a női csapat számára.

A férfiválogatott szakvezetője szerint az orvosi háttér és a fizikai teljesítménymérés kapcsán is hasznos információkkal szolgálhatnak, mert a női labdarúgásban ezek a területek még nem olyan fejlettek, mint a férfiak esetében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik