Női futball-vb: Vad Anita is tagja a játékvezetői keretnek

Vágólapra másolva!
2022.12.24. 14:02
null
Vad Anita (jobbra) készülhet a 2023-as női vb-re (Fotó:<a href="https://jatekvezetes.mlsz.hu/hir/vad-anita-bekerult-a-vilagbajnoki-keretbe" target="_blank"> mlsz.hu</a>)
A FIFA játékvezetői bizottsága a napokban hozta nyilvánosságra, hogy kiket hív meg a 2023-as női világbajnokságra. A meghívottak között ott van a magyar Vad Anita is, aki partjelzőként vesz részt a tornán – adta hírül az mlsz.hu.

 

A 2023-asnői labdarúgó-világbajnokságotjúlius 20. és augusztus 20. között rendezik Ausztráliában és Új-Zélandon, a torna úgynevezett játékvezető-asszisztensi (vagyis partjelzői) keretében Vad Anita is helyet kapott.

Vad Anita, akinek bátyja (a jelenleg is aktív Vad II István), édesapja és nagyapja is sikeres játékvezetői karriert futott be, 2017 óta tagja a nemzetközi játékvezetői keretnek, idén részt vett az Európa-bajnokságon is. Korábban, még 2020-ban Vad mellett Kulcsár Katalin és Török Katalin is bekerült a 2023-as női vb játékvezetői felkészítő programjába, de a végleges keretben már csak egy magyar kapott helyet.

A most kiválasztottak játékvezetők és asszisztensek a felkészülés első állomásaként Katarban vesznek részt egy négynapos szemináriumon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik