Női vb: simán nyerték a nyitó meccset a házigazdák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.07. 22:53
null
Sima győzelemmel kezdtek a franciák (Fotó: AFP)
A franciaországi női labdarúgó-világbajnokság első mérkőzésén a végső győzelemre is jó eséllyel pályázó házigazdák nagyon simán, 4–0-ra legyőzték Dél-Koreát.

 

Öt perc alatt elfogytak a jegyek a női labdarúgó-világbajnokság első meccsére a csaknem 50 ezer fő befogadására alkalmas Parc des Princes-be, és a kilátogató nézőknek nem is kellett csalódniuk hazájuk válogatottjában. A franciák már a 10. percben vezettek: a Lyon támadója, Eugénie Le Sommer a 10. percben talált be a dél-koreaiak kapujába

Alig negyedórával később meg is duplázták az előnyüket a franciák, de a gólt a videobíró les miatt érvénytelenítette. Nem kellett sokáig várni a második (érvényes) gólra, hiszen a 35. percben szöglet után Wendie Renard a kapuba juttatta a labdát. Az első félidő ráadásában Renard másodszor is betalált, ezzel háromgólosra növelve az előnyt.

Már úgy tűnt, több gól nem születik, amikor a hajrában Amandine Henry megszerezte a franciák negyedik találatát. A hármas sípszóig nem változott az eredmény, a házigazdák 4–0-s győzelemmel kezdték a tornát.

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT

Franciaország–Dél-Korea 4–0 (Le Sommer 10., Renard 35., 45+2., A. Henry 85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik