Női foci: 100 méter mély vízbe esett, hivatalosan is eltűnt Ismaili

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.01. 12:03
null
Kitartóan keresik Ismailit (Fotó: tio.ch)
Hivatalosan is eltűnt személlyé nyilvánították a szombaton a Comói-tóba esett, a svájci női labdarúgó-válogatottban 33 alkalommal szerepelt Florijana Ismailit az olasz hatóságok. Arra, hogy a 24 éves sportolót élve találják meg, a svájci sajtó szerint gyakorlatilag nulla az esély.

 

A 24 éves középpályás szombaton a Comói-tó partján lévő Musso település strandján az egyik barátnőjével egy gumicsónakot bérelt, amivel több száz méterre beeveztek a parttól, majd beugrott a vízbe, de nem jött a felszínre.

A hatóságok szombat délután kezdték a keresését, s miután nem jártak sikerrel, vasárnap bővítették a kutatási területet, s bevetettek egy ultrahangos radarral felszerelt búvárrobotot is.

„Az eltűnés helyszínétől számított nagyjából két kilométer sugarú körben keressük az eltűntet, eddig eredménytelenül. Helikoptereket, búvárok és egy speciális, mélységi keresésekre való robotot is bevetünk, hogy megtaláljuk Ismailit, de sajnos a Comói-tó különlegesen nehéz terep ebből a szempontból” – fogalmazott a svájci Blicknek a keresést vezető olasz rendőrtiszt, Giuseppe Camassa.

Camassa arra utalt, hogy a Comói-tó Európa legmélyebb tava, legnagyobb mélysége 410 méter, átlagos mélysége 150 méter, s ahol a sportoló a vízbe ugrott, ott nagyjából 100 méter mély a víz. Ráadásul a sokszor nyugodtnak látszó vízfelszín alatt már „egy-két méter mélységben is előfordulhat, hogy a felszínnél 6-8 °C-kal hidegebb víz nagy sebességgel örvénylik, ami ha lehúzza a felkészületlen úszót, könnyen és nagyon gyorsan hipotermiás sokk léphet fel és tragédiával érhet véget a fürdőzés” – írja a Blick.

A svájci lapok arról számolnak be, hogy a labdarúgó szülei már vasárnap óta a helyszínen tartózkodnak, ugyanakkor az olasz hatóságok hivatalosan is eltűnt személlyé nyilvánították Ismailit.

A svájci Tio.ch információja szerint arra, hogy a játékos élve kerül elő, gyakorlatilag nulla az esély.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik