Női Eb: teljessé vált a mezőny, a győri játékos nem utazhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.25. 20:12
Kedden rendezték a 2017-es női Európa-bajnokság pótselejtezőjének visszavágóját, amelyet követően teljessé vált a jövő évi kontinenstorna tizenhat csapatos mezőnye.

A nyolc selejtezőcsoport győztese mellett a hat legjobb második egyenes ágon kijutott a hollandiai Eb-re, a további két második helyezett, a portugál és a román válogatott pedig pótselejtezőt vívott egymással.

A felek Lisszabonban 0–0-s döntetlent játszottak, míg Kolozsváron hosszabbítás után 1–1-es döntetlen született, ami azt jelenti, hogy a portugálok idegenben szerzett góllal megnyerték a párharcot, és készülhetnek az első Európa-bajnokságukra.

A románok keretében helyet kapott Gődér Brigitta is, ám az ETO FC Győr középhátvédje a pótselejtező egyik meccsén sem lépett pályára, a visszavágón végig a kispadon ült.

A 2017-ES NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG MEZŐNYE
Hollandia (házigazda), Németország (címvédő), Franciaország, Svájc, Anglia, Norvégia, Spanyolország, Svédország, Izland, Skócia, Belgium, Ausztria, Dánia, Olaszország, Oroszország, Portugália

Szintén kedden játszották a Németország–Hollandia felkészülési mérkőzést, amely a házigazdák 4–2-es sikerét hozta. A németek első, lesről szerzett találatánál Marozsán Dzsenifer adta a gólpasszt, a második gól pedig a magyar származású középpályás lécről kipattanó lövése után született.

A NÉMETEK ELSŐ KÉT GÓLJA


 

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik