NL: „Szörnyű látni, ahogy portugál családok menekülnek a saját városukban”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.05. 22:53
null
Portóban összecsaptak az angol szurkolók a portugál rendőrökkel (Fotó: Twitter)
Nem unatkoznak a portugál rendőrök a labdarúgó Nemzetek Ligája idején, az angol szurkolók ugyanis már szerda este azzal hangoltak a guimaraesi, Hollandia elleni csütörtöki összecsapásra, hogy összecsaptak a helyi rendfenntartókkal.

A Twitterre feltöltött videókon az látható, ahogy a rendőrök rohamot indítanak, és gumibottal ütik a szurkolókat.

Néhány angol drukker szerint a botrány akkor robbant ki, amikor Portugália megszerezte a vezetést Svájc ellen, erre a szurkolói zónában (ahol kivetítőn nézték mérkőzést) a britek elkezdtek üvegeket dobálni, többet a rendőrök közé.

Az Evening Standardnak egy 36 éves wimbledoni drukker, Will Burns megerősítette, hogy a portugál vezető gólt követően indult el az üvegdobálás.

„A portugál családok menekülni kezdtek, a gyerekek zokogtak, miközben az angol szurkolók Angliát éltették. Szégyelltem magam, és dühös voltam. Vendégek vagyunk ebben az országban, szörnyű volt látni, ahogy portugál családok menekültek a saját városukban” – nyilatkozta.

A NEMZETEK LIGÁJA PORTUGÁLIAI NÉGYES DÖNTŐJÉNEK MENETRENDJE (2019. június 5–9.)
ELŐDÖNTŐ
PORTUGÁLIA–SVÁJC 3–1 (1–0)
Porto
, Dragao. Vezette: Brych (német)
Portugália: Rui Patrício – Semedo, Pepe (Fonte, 63.), Rúben Dias, Guerreiro – Bruno Fernandes (Joao Moutinho, 91.), William Carvalho, Rúben Neves, Bernardo Silva – Joao Félix (Goncalo Guedes, 70.), Cristiano Ronaldo. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Svájc: Sommer – Mbabu, Schär, Akanji, R. Rodríguez – Zakaria (E. Fernandes, 71.), G. Xhaka, Freuler (Drmic, 89.), Zuber (Steffen, 83.) – Shaqiri – Seferovic. Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
Gólszerző: Cristiano Ronaldo (25., 88., 90.), ill. R. Rodríguez (57. – 11-esből)
A TOVÁBBI PROGRAM
2019. június 6., 20.45: Hollandia–Anglia (Guimaraes)
A 3. HELYÉRT
2019. június 9., 15.00: Svájc–Hollandia/Anglia (Guimaraes)
DÖNTŐ
2019. június 9., 20.45: Portugália–Hollandia/Anglia (Porto)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik