nemzetisport.hu 2018.10.18 14:13 Frissítve: 2018.10.18 14:29

NL: „Ott leszünk az Eb-n!” – véli a 3 meccsen 1 gólt szerző csapat edzője

A cím alapján írásunk akár Joachim Löwről is szólhatna, ám az idézet nem a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányától származik, hanem a Nemzetek Ligáját a 2014-es világbajnokhoz hasonlóan (3 meccs, 1 gól, 1 pont) kezdő Írországot irányító Martin O'Neilltől.

Martin O'Neill önbizalmára nem lehet panasz (Fotó: AFP)

 

Sok kritika érte az utóbbi időben Martin O'Neillt, az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát módszerei és játékfilozófiája miatt. Ráadásul az eredmények is elmaradtak eddig a Nemzetek Ligájában: a B-liga 4. csoportjában szereplő együttes három mérkőzésen egy pontot szerzett (mint az A-ligában Németország), így a kiesés szélére sodródott. A nemzeti csapatot öt éve irányító szakember ennek ellenére derűlátó.

„Nehéz időszakot élünk most át, a fontos gólok elmaradnak. De ne kérdőjelezzék meg a sikeréhségemet. Ugyanolyan elszánt és kitartó vagyok edzőként, mint játékosként is voltam. A válogatottnál töltött öt évem legnagyobb kihívása előtt állok, de készen vagyok nyerni. Ott leszünk az Európa-bajnokságon, biztos vagyok benne. Hogy miért? Mert jó edző vagyok” – idézi a Telegraph az optimista Martin O’Neillt.

A lap információi szerint az ír szövetségnél (FAI) nem téma O'Neill menesztése, ugyanakkor segítője, Roy Keane távozhat.

„Mindig benne van a levegőben, hogy Roy visszatér a klubfutballba. Elfogadjuk, bárhogy is dönt. Ugyanakkor mindig nagyon hűséges volt, sohasem hagyott cserben. Ismerik őt, ahogy én is. Mindig győztes alkat volt, nagy sikerekre lehetünk képesek közösen. Jelenleg hiányzik a helyes csapatszellem a válogatottnál, de a fiúk elhivatottak, és tudom, hogy többre képesek” – zárta mondandóját O'Neill.

A bennmaradásért küzdő Írország az utolsó fordulóban Dániába látogat a Nemzetek Ligájában (november 19.), és akkor maradhat bent a B-ligában, ha legyőzi északi ellenfelét, valamint előtte három nappal Dánia kikap Walestől.

2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát.

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.

2019.12.02 23:44:28

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Szívfájdalmamra nem találtam az idén alapított Jasin-díjra jelöltek között az RB Leipzignél légióskodó Gulácsi Péter nevét...

2019.12.02 17:14:40

Minden más foci HATÁR DÁVID

A legjobb női játékos Rapinoe lett, Matthijs de Ligté a Kopa-díj, Alissoné az első Lev Jasin-trófea.

2019.11.27 09:37:23

Minden más foci GELEI JÓZSEF

„Az afrikai gyerekek nem is álmodhatnak olyan körülményekről, amilyenek Győrben vagy Kispesten vannak.”