NL: Nagy Zsolt a kamerák előtt könnyezte meg a gólját – videó

Vágólapra másolva!
2022.06.11. 23:19
null
Nagy Zsolt meghatottan nyilatkozott a németek elleni 1–1 után (Fotó: Török Attila)
A magyar labdarúgó-válogatott 1–1-et játszott a németekkel a Puskás Arénában a Nemzetek Ligájában, az  A-liga 3. fordulójában. A mérkőzés után Nagy Zsolt, Fiola Attila és Manuel Neuer nyilatkozott az M4 Sportnak.

 

„Minden lepörgött előttem a gólnál, a 2019-es válogatottba kerülésem, a mélypontok, minden. Szóval nagy öröm volt. Köszönöm az orvosi stábnak, hogy helyrehozott, nélküle nem tudtam volna ma pályára lépni” – nyilatkozta Magyarország szombati gólszerzője, Nagy Zsolt. Azt azonban már nem tudhattuk meg, egészen pontosan miért szorult rehabilitációra, a Puskás Akadémia játékosa olyannyira meghatódott, hogy végig a könnyeivel küzdött, s csak annyit tudott mondani, hogy mindent köszön a családtagjainak, ők bíznak benne a legjobban, és ezt próbálja meghálálni. „Tovább küzdök” – tette hozzá (VIDEÓ ITT!).

A németek legendás kapusa, Manuel Neuer végig védett a Puskás Arénában. Szót ejtett Nagy Zsolt góljáról is.

„Négy-ötméteres távolságból lőtt, onnan már tehetetlen voltam, szép akció volt. Megítélésem szerint egyik csapat sem érdemelte meg a győzelmet, kevés igazán veszélyes helyzet alakult ki. Ami minket illet: nem tudtunk meglepetést okozni, nem voltunk elég kreatívak, márpedig ha ez hiányzik, nem lehet gólt lőni. A hangulat egyébként remek volt, kiváló atmoszféra alakult ki, jó fociélményként éltem meg.”

Fiola Attila jól játszott a németek ellen. Ő így élte meg a történteket: „Remek meccs volt, kitettük a szívünket a pályára. Voltak ígéretes helyzeteink, nekem is, de a kapus nagyot védett. Nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal. Azt hiszem, az elmúlt három meccsen a »kompaktsággal«, a csapategységgel vettük fel a versenyt a németekkel, az olaszokkal és az angolokkal. A támadójátékunk egyre hatékonyabban működik, és a védekezésünk is rendben van. Próbáljuk a következő három meccsen is megnehezíteni a dolgukat, pontokat szeretnénk szerezni. Minden mérkőzésen a maximumot próbáljuk nyújtani, ez ma és az angolok ellen sikerült, remélem, a maradék három meccsen is így lesz.”

NEMZETEK LIGÁJA
3. FORDULÓ
A-LIGA
3. CSOPORT
MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 1–1 (1–1)
Budapest, Puskás Aréna, 55 948 néző. Vezette: José María Sánchez (spanyol)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles (Vécsei, 86.), Nagy Zs. (Nego, 69.) – Sallai (Gazdag, 76.), Szoboszlai – Szalai Á. (Ádám, 69.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
NÉMETORSZÁG: Neuer – Kehrer, Süle, N. Schlotterbeck – Hofmann (L. Nmecha, 85.), Goretzka (Gündogan, 68.), Kimmich, Raum – Havertz (Adeyemi, 85.), Musiala (Brandt, 78.) – Werner (Th. Müller, 78.). Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
Gólszerző: Nagy Zs. (6.), ill. Hofmann (9.)

AZ ÁLLÁS
1. Olaszország 3 1 2 3–2 +1 5
2. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 3–3 0 4
3. Németország 3 3 3–3 0 3
4. Anglia 3 2 1 1–2 –1 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik