MTI 2018.11.20 10:31 Frissítve: 2018.11.20 10:46

NL: Koemant meglepte, hogy elsők lettek, Löw több pozitívumot látott

Váratlannak, de nagyszerűnek nevezte Ronald Koeman, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, hogy csapata pontot szerzett Németországban és ezzel kiharcolta a négyes döntőbe jutást a Nemzetek Ligájában.

 

Koeman szerint nagyszerű, hogy pontot szereztek a németek otthonában (Fotó: AFP)

A szakvezető úgy értékelte a 2–2-vel zárult hétfői, gelsenkircheni mérkőzést, hogy a németek sokkal több gondot okoztak nekik, mint korábban a franciák, játékosai sok labdát vesztettek, a hazaiak pedig kihasználták a hibáikat és 2–0-s vezetésüknél a harmadik gólt is megszerezhették volna.

Senki nem számított arra, hogy Hollandia nyeri ezt a csoportot. Természetesen nem akartunk kiesni a B osztályba, de az, hogy az élen végeztünk, álomszerű” – lelkendezett Ronald Koeman.

Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya egyetértett vele abban, hogy 2–0-s vezetésüknél a második félidőben eldönthették volna a mérkőzést.

Nagyon jól játszottunk az első félidőben, a másodikban pedig lezárhattuk volna a küzdelmet. Sok helyzetet alakítottunk ki, volt ötlet a játékunkban, 80 percen át jobban futballoztunk a hollandoknál” – utalt arra, hogy a vendégek a hajrában szereztek két gólt.

Löw úgy véli, a korábbiakhoz képest jó irányba indultak el, de a mérkőzés végén bizonytalankodtak, ennek pedig egy fiatal csapat még megfizeti az árát.

A találkozón a 67. percben állt be Thomas Müller, aki 29 évesen 100. alkalommal ölthette magára a német válogatott mezét. Mint mondta – még a meccse előtt – ez egy komoly mérföldkő, de ő egyelőre inkább magával a futballal foglalkozik, mint a statisztikával.

A Nemzetek Ligája A divíziójának 1. csoportjában a hollandok ugyanúgy hét ponttal végeztek, mint a franciák, de jobb egymás elleni eredménnyel megelőzték őket. A németek két pontot szereztek, ezzel harmadikként visszacsúsztak a B divízióba.

A júniusi portugáliai négyes döntőben a hollandokon és a házigazdákon kívül a svájci és az angol válogatott vesz részt.

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA
1. CSOPORT
Németország–Hollandia 2–2 (Werner 9., L. Sané 20., ill. Promes 85., Van Dijk 91.)

AZ 1. CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Hollandia 4 2 1 1 8–4 +4  7
2. Franciaország 4 2 1 1 4–4 0  7
3. Németország 4 2 2 3–7 –4  2

 

2019.12.02 23:44:28

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Szívfájdalmamra nem találtam az idén alapított Jasin-díjra jelöltek között az RB Leipzignél légióskodó Gulácsi Péter nevét...

2019.12.02 17:14:40

Minden más foci HATÁR DÁVID

A legjobb női játékos Rapinoe lett, Matthijs de Ligté a Kopa-díj, Alissoné az első Lev Jasin-trófea.