NL: honosították a Benfica német U-válogatott kapusát a görögök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.06. 13:48
A Görög Labdarúgó-szövetség közlése szerint a FIFA hivatalosan is engedélyezte, hogy a korábbi német utánpótlás-válogatott kapus, Odiszeasz Vlahodimosz a jövőben a görög felnőttválogatottban szerepeljen.

A döntés értelmében Vlahodímosz akár már a novemberi két Nemzetek Ligája mérkőzésen is pályára léphet, ha Angelosz Anasztasziadisz, a másfél hete menesztett Michael Skibbe helyére kinevezett szövetségi kapitány is úgy gondolja.

Vlahodimosz Stuttgartban született görög családba, és az U15-ös csapattól kezdve folyamatosan végigjárta a szamárlétrát a német korosztályos válogatottakban, miközben a Stuttgart ificsapatainál, majd a svábok második csapatánál pallérozódott.

A most 24 éves kapus a Stuttgart felnőttcsapatában három Bundesliga-meccsen védett, mielőtt 2016 januárjában a görög Panathinaikoszhoz igazolt volna, majd idén májusban öt évre szóló szerződést írt alá a portugál Benficához.

Ebben az idényben Vlahodimosz eddig 16 alkalommal védett ebben az idényben a Benficában, s 18 gólt kapott, ötször kapott gól nélkül zárta a mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik