NL: bokasérülése miatt Lukaku nem játszik a lengyelek ellen

Vágólapra másolva!
2022.06.06. 20:52
null
Lukaku (9) szerdán biztosan nem játszik (Fotó: AFP)
Amint arról beszámoltunk, Belgium 4–1-re kikapott Hollandiától hazai pályán még pénteken a Nemzetek Ligája A-ligájának első fordulójában. A találkozó első félidejében le kellett cserélni a hazaiak támadóját, Romelu Lukakut, akiről kiderült: szerdán a lengyelek ellen biztosan nem léphet pályára, s az is kétséges, hogy a hétvégén Wales, majd a jövő héten újfent Lengyelország ellen ott lehet-e a pályán.

 

Lukaku a hollandok elleni találkozó 23. percében szenvedett sérülést, amikor ütközött a hollandok védőjével, Nathan Akéval, s aláfordult a jobb bokája. Bár a belga csatár a pályán maradt, néhány perccel később lecserélték.

„Romelu bokája nem nézett ki valami jól. Várnunk kell negyvennyolc órát az MRI-eredményére, de őszintén szólva, meg lennék lepve, ha az előttünk álló három meccs bármelyikén is pályára tudna lépni” – fogalmazott a belgák szövetségi kapitánya, Roberto Martínez a találkozó másnapján.

Hétfőn aztán kiderült, Lukaku a lengyelek ellen szerdán biztosan nem léphet pályára – legalábbis a belga szövetség hivatalos Twitter-csatornája erről számolt be, megemlítve azt is, hogy a csatár kezelését megkezdték.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi Lukaku diagnózisa, ahogy azt sem tudni, hogy a hétvégén Wales, majd azt követően a lengyelek elleni újabb mérkőzésen bevethető lesz-e.

NEMZETEK LIGÁJA, 1. FORDULÓ
A-LIGA

4. CSOPORT
Belgium–Hollandia 1–4 (Batshuayi 90+3., ill. Bergwijn 40., Depay 51., 66., Dumfries 62.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik