NL: az elbukott vb-kvalifikáció után nyert Ukrajna

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.08. 22:43
null
Viktor Cihankov távoli szabadrúgásgóljával győzött Ukrajna (Fotó: AFP)
Ukrajna 1–0-ra legyőzte Írországot, míg Skócia Örményországnál bizonyult 2–0-ra jobbnak szerdán, a Nemzetek Ligája B-ligájának 1. csoportjában.

 

A vasárnap Wales ellen a világbajnokság utolsó európai pótselejtezőjét 1–0-ra elveszítő Ukrajna az FTC támadójával, Olekszandr Zubkovval a kezdőcsapatában állt fel Írországban. Az első félidőben szinte végig irányította a találkozót, jóval több veszélyes támadása volt, mint a riválisának. Tarasz Kacsaraba azonban hiába talált be, les miatt érvénytelenítették a gólját.

A második felvonás legelején, a Zubkov helyére érkező Viktor Cihankov beadásnak szánt szabadrúgásánál viszont már nem volt kérdés: a Dinamo Kijev szélsője jobbról, szinte az oldalvonaltól ívelt be, és a labda úgy tekeredett a kapu felé, hogy senki sem tudott beleérni – még Caoimhin Kelleher kapus sem (0–1) – VIDEÓ ITT! Az írek, noha ezt követően átvették az irányítást, gólt már nem tudtak szerezni, így 1–0-s vereséget szenvedtek.

Skócia első gólját Stuart Armstrong beadásából Anthony Ralston szerezte fejjel, a 28. percben (VIDEÓ ITT!), és a csapat a szünetig még növelte előnyét, John McGinn szögletét követően Scott McKenna volt eredményes (VIDEÓ ITT!) – szintén fejjel. Kicsivel később 3–0 is lehetett volna, McKenna újabb találatát azonban les miatt törölték. Skócia a második félidőben is dominált, újabb gól viszont nem született, 2–0 maradt a vége.

NEMZETEK LIGÁJA
2. FORDULÓ
B-LIGA
Írország–Ukrajna 0–1
(Cihankov 48.)
Skócia–Örményország 2–0 (Ralston 28., McKenna 40.)

AZ ÁLLÁS
1. Skócia 1 1 2–0 +2 3
2. Ukrajna 1 1 1–0 +1 3
3. Örményország 2 1 1 1–2 –1 3
4. Írország 2 2 0–2 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik