NL: az angol védő nem érti a Nemzetek Ligája lebonyolítását

Vágólapra másolva!
2018.09.05. 10:26
Harry Maguire, az angol labdarúgó-válogatott védője elárulta, Gareth Southgate szövetségi kapitány hiába próbálta elmagyarázni, a játékosoknak még nem teljesen világos, miként zajlik a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligája lebonyolítása.

„Meglehetősen bonyolult, önök mit gondolnak róla? – idézi a The Telegraph a nyári világbajnokságon az angol csapattal negyedik helyet szerző Harry Maguire-t, a Leiester City 25 esztendős futballistáját. – A mester igyekezett a lehető legjobban bemutatni nekünk az új sorozatot. Szerintem ő már tisztában van a részletekkel, de rengeteg órájába telhetett kiismerni. Nem könnyű megérteni, de igyekszünk a fejünkbe verni a tudnivalókat. Játékosként próbálunk minden mérkőzést megnyerni, s meglátjuk, hogy ez mire elég.”„Meglehetősen bonyolult, önök mit gondolnak róla? – idézi a The Telegraph a nyári világbajnokságon az angol csapattal negyedik helyet szerző Harry Maguire-t, a Leiester City 25 esztendős futballistáját. – A mester igyekezett a lehető legjobban bemutatni nekünk az új sorozatot. Szerintem ő már tisztában van a részletekkel, de rengeteg órájába telhetett kiismerni. Nem könnyű megérteni, de igyekszünk a fejünkbe verni a tudnivalókat. Játékosként próbálunk minden mérkőzést megnyerni, s meglátjuk, hogy ez mire elég.”

Anglia szombaton 20.45 órától Spanyolországgal csap össze a londoni Wembleyben, kedden pedig Leicesterben Svájcot látja vendégül.

A NEMZETEK LIGÁJÁRÓL IDE KATTINTVA MINDENT MEGTUDHAT!

A legfontosabb tudnivalók a Nemzetek Ligájáról

• az A-liga négy csoportelsője bejut a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe, amelyet 2019 júniusában rendeznek meg;
• a B-, a C- és a D-liga négy csoportelsője egy osztállyal feljebb lép;
• az A-, a B- és a C-liga négy csoportutolsója egy osztállyal lejjebb folytatja (pontosabban: a C-ligából – az eltérő létszámú csoportok miatt – a három négyes csoport utolsó helyezettje mellett a négy csoportharmadik egyike, a legkevesebb pontot szerző válogatott esik ki);
• pontazonosság esetén a csoportokon belül – ebben a sorrendben – 1. az egymás elleni eredmények (1a. pont, 1b. gólkülönbség, 1c. szerzett gól, 1d. idegenben szerzett gól), 2. a gólkülönbség (2a. összesített gólkülönbség, 2b. összes szerzett gól, 2c. összes idegenbeli szerzett gól), 3. a győzelmek száma (3a. az összes győzelem, 3b. az idegenbeli győzelmek száma), 4. a fair play versengés, illetve az 5. UEFA-koefficiens határoz.

Mindegyik ligából négy válogatott jogot szerez a 2020-as Európa-bajnokság 2020. tavaszi pótselejtezőjében való részvételre; a jog alapvetően a 16 csoportelsőt illeti meg, ám ha ők időközben sikerrel teljesítik az Eb-selejtezőt (2019), a pótselejtező helyeit az addigi NL-teljesítmény alapján feltöltik, lehetőleg ligákon belül.

Az A-LIGA CSOPORTBEOSZTÁSA
1. csoport:
Hollandia, Franciaország, Németország
2. csoport: Izland, Svájc, Belgium
3. csoport: Lengyelország, Olaszország, Portugália
4. csoport: Horvátország, Anglia, Spanyolország

A B-LIGA CSOPORTBEOSZTÁSA
1. csoport:
Csehország, Ukrajna, Szlovákia
2. csoport: Törökország, Svédország, Oroszország
3. csoport: Észak-Írország, Bosznia-Hercegovina, Ausztria
4. csoport: Dánia, Írország, Wales

A C-LIGA CSOPORTBEOSZTÁSA
1. csoport:
Izrael, Albánia, Skócia
2. csoport: Magyarország, Észtország, Finnország, Görögország
3. csoport: Ciprus, Bulgária, Norvégia, Szlovénia
4. csoport: Litvánia, Montenegró, Szerbia, Románia

A D-LIGA CSOPORTBEOSZTÁSA
1. csoport:
Andorra, Kazahsztán, Lettország, Grúzia
2. csoport: San Marino, Moldova, Luxemburg, Fehéroroszország
3. csoport: Koszovó, Málta, Feröer, Azerbajdzsán
4. csoport: Gibraltár, Liechtenstein, Örményország, Macedónia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik